Így növeld meg a kicsi alapterületet: fantasztikus galériás megoldások

Így növeld meg a kicsi alapterületet: fantasztikus galériás megoldások

Címlap / Otthon / Dekor / Így növeld meg a kicsi alapterületet: fantasztikus galériás megoldások

Extra tér a konyha fölött

A hatalmas belmagasság lehetővé teszi, hogy extra területet nyerjetek az otthonotokban, köszönhetően a galériás megoldásoknak. A plusz teret a legtöbb tervező a konyha fölé tervezi, mégpedig azért, hogy a nappali továbbra is hatalmasnak tűnjön, ezen a területen lehetőség szerint ne kelljen korlátozni az egyébként végtelennek tűnő belmagasságot.

Hálófülke az emeleten

Ami működik nagyban, az egész hálószobát tekintve, az természetesen kicsiben is beváltja a hozzá fűzött reményeket. Nem véletlenül olyan népszerűek azok a gyermekszobába illő bútorok, amiknek a felső része ágy, alsó része tanulósarok: a praktikus helyspórolási lehetőség akkor is megállja a helyét, ha galériaként alkotjátok meg a hálófülkét.

Tanulósarok a galériában

Talán az alváshoz passzolnak igazán jól a galériák: a pihenéshez nem szükséges nagy belmagasság. Azonban időnként annyira kicsi az alapterület, hogy nem férne el kényelmesen az ágy, főleg nem egy franciaágy.

Ilyenkor szóba kerülhetnek az alternatív megoldások, úgy, mint a különböző tárolók, miniatűr könyvtárak, olvasósarkok, de akár a tanulósarok is helyet kaphat a kisméretű galériában. 

Iroda kilátással

A legtöbbször az otthoni irodák egy eldugott sarokba kerülnek, de legalábbis ritkán van rá lehetőség, hogy kényelmesen, ablak előtt ülve tudjuk végezni a feladatainkat. Galériás megoldás esetén sem kell feltétlenül fal elé ülnöd, ezek a kialakítások gyakran lehetővé teszik, hogy belásd a teret az íróasztalodtól.

Üvegpadló a mennyezeten

Sokszor nem is annyira az extra hely, mint a dizájn miatt választják a tervezők a galériás megoldásokat, de azért a legtöbbször igyekeznek praktikumot csempészni a kiadások mögé. Ez a galéria úgy biztosít extra helyet, hogy a lépésálló üvegből készült alap átengedi a fényt – így a végeredmény még modernebb és különlegesebb.

A cikk folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást