Kipróbáltam az új Oral-B iO fogkefét – és WOW!

Kipróbáltam az új Oral-B iO fogkefét – és WOW!

Címlap / Stílus / Arc / Kipróbáltam az új Oral-B iO fogkefét – és WOW!

A fogkefék iPhonja

Megszokhattuk már, hogy újabban minden eszközünk okos, de arra nem számítottunk, hogy a fogkefénk is jóval többet fog tudni annál, minthogy kikapcsol és bekapcsol. Az iO ezzel szemben rád mosolyog, ha „ügyes voltál”, vagy megkérdezi, hogy épp a fogínyedet ápolnád, vagy a fogadat szeretnéd fehéríteni.

Interakítv kijelzőjét a bekapcsoló gombbal tudod elindítani. Innentől az üzemmód gombbal váltogathatsz a fogmosási módok közt – merthogy az is van neki.

Már nem kunszt simán csak megmosni a fogaidat, az iO a mindennapos fogmosás mellett érzékeny, fogínyápoló, fogfehérítő, intenzív, rendkívül érzékeny és nyelvtisztító üzemmóddal is el van látva!

Ha kiválasztottad az üzemmódot, kezdődhet a mosás! A kijelzőn elindul egy kis digitális óra és egy kör alakú idősáv, mely pontosan 2 perc alatt fut körbe. Amikor elkészültél, kikapcsolhatod a készüléket és látni fogod a fogkeféd elégedettségét: szomorú fejet vág, ha túl keveset szántál fogmosásra, félig elégedett fejet ha idő előtt abbahagytad és természetesen fülig érő mosolyt kapsz, ha megvolt a 2 perc! Kedves ötlet, és valahogy nagyon „jól áll” az Oral-B iO-nak.

A fogmosófej csatlakozója alatt egy működés közben világító ívet láthatsz. Itt jelzi az okos nyomásérzékelő funkció különböző fények segítségével, hogy milyen erősséggel mosod a fogad. Amikor fehér, akkor túl gyengén nyomod, ha piros, akkor túl erősen, a zöld az optimális erősséget, míg a narancssárga a hibát jelzi.

A mai ultramodern elektromos fogkefék három különféle technológiával készülhetnek: szónikus, ultrahangos és mágneses. Miután kicsit elmerültem a témában, úgy találtam, hogy az iO mágneses technológia az elérhető legjobb döntés, ha a hatékonyságot és a kellemes élményt egyszerre keresem.

És, ha még nem tűnne elég „okosnak” a szemedben, az Oral-B iO intelligens helyzetérzékelő szenzorokkal is rendelkezik, amelyek felismerik a szájüreged minden területét. Akár 16 zónát is képes felismerni a szájban és ellenőrizni tudja a tisztítást (mint egy mobil fogorvos)! A fogkefét tudod csatlakoztatni az Oral-B apphoz, és egy 3D képen megfigyelheted, hogy a kölönböző fogfelszínek mennyire tisztultak meg.

Mosás, érzés, látvány

Az első fogmosásom szenzációs tisztaság élményt nyújtott, ugyanis a fogaim úgy „nyikorogtak” a tisztaságtól, mintha a fogorvos végzett volna rajtam alapos lepedéktisztítást. Maga a mosás olyan érzés, mintha te csak engednéd, és egy profi elvégezné helyetted: a kefét a fogfelszínre helyezed, ahol a mikrorezgések fellazítják a lepedéket, az oszcillálós-rotációs (forgó-rezgő) mozgás pedig eltávolítja azt.

Mindössze annyi teendőd van, hogy a fogkefét az egyik fogadról a másikra áthelyezed.

Személyes kedvenc üzemmódom a fogfehérítő, amitől szemmel láthatóan világosabbak lettek a fogaim, mint amilyen fehérséget az előző elektromos fogkefémmel el tudtam érni. Egyetlen alkalom az iO-val és fehérebb lett a mosolyom! Nem semmi egy kis kütyütől…

Ha szeretsz utazgatni, külön imádni fogod, hogy az Oral-B iO akár 2 hétig is kitart töltés nélkül!

Nagyon prémium

A prémium szót nem szokás fokozni, de fogkefék esetében az iO nagyon magasra tette a mércét. A doboz kicsomagolásakor már érzi az ember, hogy minőséget vásárolt. Kellemes anyagminőség, felhasználóbarát kialakítás, jövőbe mutató intelligencia jellemzi a gépet. A kifinomult design nemcsak a fogkefére, hanem a tartozékaira is igaz. Jár hozzá egy töltőállvány, egy stílusos fogkefe tok és egy fogkefe fej is.

Utóbbinál álljunk meg egy szóra. A legtöbb Oral-B fogkefefejen INDICATOR sörték találhatók, amelyek segítenek megállapítani a fej cseréjének esedékességét. Rendszeres fogmosás esetén 3 hónap után a sörték színe felére halványul, jelezvén, hogy a csere esedékes.

Szín tekintetében engem a nagyon komoly onyx fekete modell ejtett rabul, de az Oral-B iO elérhető letisztult fehérben és púderszínben is.

És, hogy kinek ajánlom? Mindenkinek, aki fogat mos.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást