Idén úgy döntöttem, nem teszek el lekvárt, mert olyan sok maradt tavalyról, hogy azzal a készlettel egész biztosan kihúzzuk a telet. Szerencsére még így is akad bőséggel befőznivaló a szezonban!
VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket
1/5 Padlizsánkrém
A padlizsán néhány éve lett szerves része a konyhai rutinomnak és idén először krémet is tettem el belőle. A félbevágott zöldségeket paradicsommal, fokhagymával és vöröshagymával először puhára sütöm egy tepsiben, majd a padlizsánról lehúzom a héját és az egészet összeturmixolom. Ezt a krémet töltöm befőttesüvegekbe, majd forró vizes edényben sterilizálom a biztonság kedvéért. A krém tökéletes pirítós mellé, de tésztára, gnocchira is szívesem öntöm.