5+1 kézzel készült sál, amit imádni fogsz hordani

5+1 kézzel készült sál, amit imádni fogsz hordani

Címlap / Stílus / Divat / 5+1 kézzel készült sál, amit imádni fogsz hordani

Ugyan az igazi tél még várat magára egy kicsit, de ha beköszönt a nagy hideg, azt érdemes felkészülten várnod. Összegyűjtöttünk neked néhány szuper sálat, amelyet otthon is elkészíthetsz, hogy védve legyél a hűvösebb időjárástól.

Takaró-sál

Vannak azok a sálak, amelyek leginkább egy pokrócra emlékeztetnek, mind színben, mind anyagban, mind méretben. A legjobb tulajdonságuk, hogy akár a nyakad köré csavarva, akár egy pulóveren vagy kabáton kívül hordva, övvel rögzítve is viselheted.

Az elkészítése pedig hihetetlenül egyszerű, ugyanis a tökéletes anyag beszerzése után csak be kell szegned a textília szélét egy varrógép segítségével.

Ugye, hogy nem is bonyolult?

Kézzel kötött sál

Ennél a sálnál vedd komolyan a kézzel kötést, hiszen kötőtű nélkül, valóban a karodon hurkolva készül. Vásárolj bármilyen színes, szürke, fekete vagy fehér vastag szálú fonalat, és indulhat is a munka!

A képen látható módon haladj lépésről-lépésre, hogy egy hatalmas, puha sálad lehessen.

Néhány próbálkozás után annyira belejössz majd, hogy a segédletre sem lesz szükséged, és könnyen lehet, hogy több színben is készítesz majd magadnak ebből a sálból.

Állatos sál

Nem csak állatos sapkád lehet, sálat is készíthetsz, amelyen visszaköszön valamelyik kedvenc állatod. A mi kedvencünk ez a rókás verziós, amely narancssárga kockás anyagból készül.

Ha fázós vagy, nyugodtan készítsd dupla rétegből vagy béleld prémes anyaggal a belsejét.

A sál egyik végén a róka fejét kell kialakítanod, füleket, szemet, orrot varrnod rá, míg hátul a farkát. A négy lábat ugyanabból az anyagból varrd össze, mint a sálat, és ezeket tömd is ki tömőanyaggal.

Végtelen sál két színből

A végtelen körsálak sokunk kedvencei, hiszen elég csak gyorsan a nyakadba kanyarítanod, és egy picit megigazgatnod, mégis szuperül áll szinte bármihez.

Két különböző színű textiliából készítheted el ezt a remek sálat, ami annyiban extrább, hogy egy fonott minta is van benne. Ezt a középen félbehajtott anyagokból a képen látható módon készítheted el, végighaladva a lépéseken.

Ha elkészültél, a sálad végeit össze kell varrnod, és már hordhatod is az elkészült művedet!

Fonott sál

Ha a varrás nem az igazi szakterületed, akkor készíthetsz filcanyagból, pamutból olyan sálat is, amit csak fonni és kötözni kell.

Tulajdonképpen három szélesebb sávra lesz szükséged, amelyet az egyik oldalon össze kell csomóznod. Ezután fond össze francia vagy holland fonással a szálakat, majd a végét ismét egy csomóval rögzítsd.

A csomók fölé készíthetsz néhány egyszerű öltéssel gombdíszes pántot, de ha ennyire sem szeretné varrni, enélkül is jól néz majd ki!

Sál egy régi pólóból

Nagyon egyszerűen varázsolhatsz egy régi pólóból is sálat, ehhez csupán a megunt felsődet kell felvagdosnod vékony csíkokra.

Miután levágtad a sávokat, mindegyiket húzogasd meg egy kicsit, hogy az anyag szélei bepöndörödjenek.

Ezután fogd egybe a sávokat, rendezd el őket úgy, hogy körsál formája legyen, majd egy plusz anyagcsíkkal csavard körbe egy részen, és rögzítsd őket így egymáshoz.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást