Kézzel készített Mikulás csizmák

Kézzel készített Mikulás csizmák

Címlap / Otthon / Hobbi / Kézzel készített Mikulás csizmák

Lepd meg magatokat és a Mikulást egy ajándékváró Mikulás csizmával! Egy kis varró vagy kötő tudással elkészítheted ezeket a hangulatos díszeket.

Bársony csizma

Talán a legegyszerűbb Mikulás csizma a vörös bársony anyagból varrt.
1. Rajzold meg a csizma formáját egy papírlapra (eredeti méretben) és vágd ki egy ollóval a formát. Figyelj arra, hogy a szára jóval hosszabb legyen, ugyanis ezt majd vissza kell hajtanunk a végén.
2. Helyezz egymásra két egyenlő méretű piros, zöld, esetleg fehér bársony anyagot külsejével befele.
3. Egy krétával a sablon segítségével rajzold be az anyagon a csizmát és vágd ki egyszerre mindkét anyagból (figyelj ne csússzon szét a két anyag) a formát.
4. Varrógéppel vagy kézzel varrd össze a széleket. Fordítsd ki a csizmát, vasald le és hajtsd vissza a szárát. Varrhatsz rá akasztót és rojtokat is!

Mikulás-mintás csizma

Egy igazán aranyos, mikulás-mintás csizma. A következő képpen készítheted el:
1. Vörös polár anyagból vágd ki a csizma formáját, de ne varrd össze. A szárának való fehér polár anyagot is vágd ki és tedd félre.
2. Zöld, fehér és sárga polár anyagból vágd ki a képen látható formákat és varrd az egyik vörös anyagra.
 

3. Illeszd az anyagokat össze külsejükkel befele és varrd össze a szélüknél (természetesen a szára tetején nem kell bevarrni). A csizma szárához varrd hozzá a fehér polár anyagot is. Fordítsd ki a csizmát és vasald le.

Egyszerű és nagyszerű

Ezt a csizmát akár percek alatt is elkészítheted.
1. Szükséged lesz piros és fehér/barna nemez anyagra. Vágd ki a csizma formáját a piros anyagból és a szárnak való barna vagy fehér csíkokat is.
2. Varrd össze a széleknél szorosan, majd fordítsd ki a csizmát és óvatosan vasald le a széleket.
3. Egy világos cérnával szegd be a széleket díszítés képpen.

Elegáns csizmák

Ezek a csizmák mintás szatén anyagból készültek.
1. Egy sablon segítségével vágd ki a mintás anyagból a csizma formákat, majd szélüknél varrd össze. Fordítsd ki és vasald le.
2. A csizma köré varrhatsz csipkét, de dekoratív színes szegélyt is. Masnival, gyöngyökkel díszítve tovább szépítheted.

Sikkes csizmák paplananyagból

Különleges Mikulás csizmákat készíthetsz vékony paplan anyagból is. Meleg, békés hangulatot idéznek. Egyéb színes anyagokkal, csipkével, zsinórokkal díszítheted.

Fehér csizma

A képen látható csizma nemez anyagból készült. Egyszerűen vágd ki a két formát és szegővarrással varrd körbe a széleket. Piros szalaggal díszítsd.

Művészi Mikulás csizma

A csizma az elkészítéséhez a 2. kép utasításait kell követned. A különbség azonban, hogy a csizma szára színes kötött anyaggal díszített, valamint, hogy a hóember minta nemcsak polár anyagból készült, hanem kötött anyagdarabokból is.

Kötött zokni-csizma

Ezt a csizmát nemcsak Mikuláskor használhatod ajándékok tárolására, hanem meleg zokniként is jól funkcionál. 
A zoknit a kép szerint készítheted el sima kötéssel, illetve a szárakat két sima-két fordított típusú kötési technikával. A szemeket és szájat utólag varrd a zoknira.

Állatfigurás csizma

Poláranyagból készült állatmintás csizma, karácsonyi színekben. A 2. kép utasításai szerint készítheted el.

Mintás polár csizma

Szerezz be mintás polár anyagot (lehetőleg piros alapszínben, de kreatív, “nem karácsonyos” színben is mutatós lehet) és készíts Mikulás csizmát belőle.
Jól mutat, ha a csizma szára más színű. Színes papírból ragassz rá vidám téli figurákat.

Piros-fehér mikulásos ajándéktartó

Hangulatos Mikulás csizma polár anyagból. Készítsd el a 3. pont utasításai szerint. A fehér anyarészre varrj piros hópehely mintákat, a vörösre pedig fehér hóember és hópehely mintákat.
A díszítést illetően alkalmazhatsz gombokat, flittereket, vagy egyéb mintás anyagdarabokat. Csak fantáziád szabhat határokat! 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást