4 ínycsiklandó kézműves gasztroajándék – Igazi gourmet falatok!

4 ínycsiklandó kézműves gasztroajándék – Igazi gourmet falatok!

Címlap / Életmód / Receptek / 4 ínycsiklandó kézműves gasztroajándék – Igazi gourmet falatok! / 4. oldal

Gyakran bajban vagyunk, mi lenne a legmegfelelőbb karácsonyi ajándék ismerőseinknek, szeretteinknek. Gyermekként mindig szívesen készítettem saját kezűleg ajándékokat, és a tapasztalataim szerint mindig mindenki örült neki, a barátaim és a családom egyaránt. Felnőttként is szívesen készítek egyedi ajándékokat, és mivel gyakran megdicsérik a főztömet, az ínyencebbek mindig kapnak valami finomságot is. A konyha nem csak a boszorkányoké!

Citrusos marinált olívabogyók

15 perc alatt elkészíthető ajándék. Vigyázzunk, hogy jó minőségű, nem előre csomagolt olívabogyóból dolgozzunk!

Hozzávalók: 2 citrom, 1 narancs, 6 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál extraszűz olívaolaj, 1 evőkanál szárított kakukkfű, 350gr válogatott, pácolt olívabogyó.

Elkészítés:

Egyik citrom héját reszeljük bele egy serpenyőbe, majd a citrom felét facsarjuk bele. A narancs héjának egy részét szintén reszeljük bele a serpenyőbe, majd a narancs egynegyedét szintén facsarjuk bele. Adjuk hozzá az olajat, a 6 gerezd felaprított fokhagymát, a kakukkfüvet és kb. egy percig hevítsük. Aztán húzzuk le a tűzhelyről, és kb. 10 percig pihentessük. 

Addig a maradék másfél citrom és a maradék narancs héját reszeljük egy tálba, illetve facsarjuk ki a citromokat és a narancsot is. Öntsük bele az olívabogyót és aztán a serpenyőben összefőtt keveréket öntsük rá. Keverjük jól át, majd egy frissentartó fóliával jól fedjük le a tálat, és 24 órára tegyük hűtőbe. Aztán lekvárosüvegbe szedve ajándékozhatjuk el. Hűtőben akár 1 hónapig is eláll.

 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»