Életmód / Receptek

4 ínycsiklandó kézműves gasztroajándék – Igazi gourmet falatok!

4 ínycsiklandó kézműves gasztroajándék – Igazi gourmet falatok!

Angyali kezek is varázsolhatnak benne, és nem kell megijedni a kezdő szakácsoknak sem, mert léteznek egyszerű, gyorsan elkészíthető, kevés hozzávalót igénylő, mégis ínycsiklandó receptek, amelyek karácsonyi ajándékként is megállják a helyüket.

Fügés-diós sajtgolyók

Az édes-savanykás sajtgolyókat érdemes az ajándékozás előtti napon elkészíteni, hogy ne romoljon meg. Műanyag zacskóban, hűtőben tároljuk elkészítés után a sajtgolyókat, és a darált dióban csak az ajándékozás előtt hempergessük meg a golyókat, hogy maradjanak ropogósak.

Hozzávalók: 250gr zsírszegény krémsajt, 1 csomag aszalt füge, 2 evőkanál frissen reszelt parmezán, 2 evőkanál méz, bors, durvára aprított dió

Elkészítés:

Egy közepes méretű tálban mixerrel habosra verjük a krémsajtot (1-2 perc), majd hozzákeverjük a felaprított aszalt fügét, a parmezánt, a mézet, és egy csipet frissen őrölt fekete borsot. Aztán 3-4cm átmérőjű golyókat formázunk belőle és legalább egy órára mélyhűtőbe tesszük. Ajándékozás előtt a sajtgolyókat durvára aprított dióban forgatjuk meg. Celofántasakba csomagoljuk.

 

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást