Ha nem szeretnél napokig rakott krumplit enni, mert megint túlkalkuláltad magad kicsit a főtt tojásokkal, akkor ez a cikk neked szól. Hoztunk ugyanis néhány szuper receptet, amelyet elkészíthetsz akár reggelire, ebédre vagy vacsorára is.
Guacamoles töltött tojás
Hozzávalók:
- 6 főtt tojás,
- 1 nagy avokádó,
- 1 lime leve,
- 1 apróra vágott póréhagyma,
- 1 apróra vágott jalapeno paprika,
- 1 zúzott gerezd fokhagyma,
- fél teáskanál só,
- negyed teáskanál bors,
- 2 evőkanál apróra vágott paradicsom,
- 2 szelet kockára vágott bacon lepirítva,
- negyed teáskanál cayenne bors.
Elkészítés: A tojásokat hosszában vágd félbe, majd a sárgájukat kapard egy tálba. Ehhez add hozzá az avokádó belsejét, és az összes hozzávalót a bacon-kockákon kívül. Robotgép segítségével készíts egynemű krémet, majd ezt töltsd vissza a tojásokba. A tetejére szórj bacont, majd tálalhatod is!
Tojásos tonhalsaláta
Hozzávalók:
- 1 doboz tonhalkonzerv,
- 4 főtt tojás,
- 3 evőkanál light majonéz,
- 2 evőkanál mustár,
- só és bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A tojásokat kockázd fel, majd öntsd egy tálba. Ehhez add hozzá a majonézt és a mustárt, majd a tonhalat is. Sózd és borsozd, keverd jól össze, majd tedd egy-két órára a hűtőbe. Friss salátaágyon, paradicsommal a tetején tálald.
A legjobb tojásos egytál
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj,
- 2 evőkanál liszt,
- 2 csésze tej, fél teáskanál só,
- fél teáskanál bors,
- egy csipet gyömbér,
- 85 dkg reszelt burgonya,
- 2 csésze reszelt sajt,
- 6 főtt tojás,
- 4-5 szelet bacon kockákra vágva, pirítva.
Elkészítés:
A vajból, lisztből, tejből, sóból és borsból főzz fehér mártást, amit egy csipet gyömbérrel ízesíts. Egy hőálló tál alját kend ki egy kevés vajjal, majd öntsd rá a reszelt burgonyát. Vágd félbe a tojásokat, majd egyenletesen oszd el őket a burgonyán és öntsd nyakon az egészet a mártással. Erre jöhet a reszelt sajt, majd az egészet 180 fokos sütőben süsd aranybarnára. A végén bacon kockákkal megszórva tálald.
Skót tojás
Hozzávalók:
- 12 főtt tojás,
- 1 kg darált hús,
- fél csésze liszt,
- 4 tojás,
- 1 és fél csésze zsemlemorzsa,
- olaj, só, bors.
Elkészítés:
A tojásokat forgasd bele a lisztbe, közben a 4 tojást verd fel és keverd össze a hússal. Sózd és borsozd a húsos-tojásos keveréket, majd egy rétegben tegyél ebből is a tojásokra. Ezután forgasd őket zsemlemorzsában, majd bő olajban süsd ki.
Tojás curry
Hozzávalók:
- 3 evőkanál ghee,
- 1 vöröshagyma szeletelve,
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- 1 csomag sárga curry paszta,
- negyed csésze paradicsompüré,
- fél teáskanál bors,
- 1 teáskanál só,
- 8 tojás,
- 2 csésze zöldbab.
Elkészítés:
A gheen pirítsd le a hagymát egy serpenyőben, majd add hozzá a fokhagymát is. Öntsd rá a paradicsompürét, majd add hozzá a curry pasztát is, sózd és borsozd. A zöldbabot is add hozzá, majd főzd benne készre, ezután pedig a főtt tojásokat is tedd a currybe. Önmagában is fogyaszthatod, de tálalhatod lepénnyel, kenyérrel vagy rizzsel is.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!