Otthon / Utazás

5 kevéssé ismert úti cél, ahol nem hemzsegnek a turisták

5 kevéssé ismert úti cél, ahol nem hemzsegnek a turisták

Néhányért kicsit messzebbre kell menni, de akad olyan is, ami meglepően közel van. Az alábbi helyeket érdemes felvenni a bakancslistádra, mert itt nem hemzsegnek a turisták. Ezeket a helyeket tényleg csak kevés szerencsés ember látja.

Virágok völgye, India

Óriási, felhőkbe harapó hegyek, vakítóan zöld fű, hibátlanul kék ég.

A táj már önmagában mesébe illő, mégis kevesen ismerik a virágok völgyét, a nemzeti parkot Indiában, ahol a hegyormok között tarka virágokból nyílik pázsit.  


Láttad már? 7 lenyűgöző természeti csoda, ami már eltűnőben van


Az ezerszínű táj lélegzetelállító módon mutatja meg a természet legszebb arcát az erre járóknak, mindemellett pedig számos ritka állatnak is természetes élőhelyéül szolgál, például az ázsiai fekete medvének, a hóleopárdnak, vagy a bharal néven is ismert kék juhnak – ami inkább egy antilopra hasonlít, és nem kék, de ettől persze nem lesz kevésbé ritka látvány.

Ki kolostor, Tibet

A Ki kolostor, vagy Key Gompa az apró falucska, Kibar fölött magasodik, egy hatalmas szikla legfelső csúcsán.

A kolostor kevés látógatóját is bizonyára megrémiszti az út, ami az épülethez vezet, de azok a kevesek, akik eljutnak Tibet legmagasabban fekvő buddhista kolostorába, elképesztő látványban részesülhetnek.

Nemcsak a kilátás pazar, az épület atmoszférája is lenyűgöző.

A kolostort a 11. Században alapították, és különös fekvése ellenére többször is megtámadták, többek között a mongol hadsereg is, de tűzvész és földrengés is pusztított a kolostor hosszú történelme során.

Lichtenstein

Meglepő módon Lichtenstein a világ legkevésbé látogatott helyszíneinek listájára is felkerült, pedig a közép-európai helyszín könnyen elérhető, és éppen olyan idilli látványt nyújt, mint amilyen a környező hegyekről eszünkbe jut: harapnivalóan friss levegő, kristálytiszta víz, dús, zöld pázsit.

A német nyelvű Lichtenstein 2013-ban a világ hatodik legkevésbé látogatott országa volt, pedig a vidéki turizmusnak és a téli sportoknak hódolók egyaránt találnak maguknak kikapcsolódást ebben a hihetetlenül gazdag országban.

Niue

Niue egy szigetország a Csendes-óceánon, Új-Zélandtól 2400 kilométerre északra.

A szinte érintetlen szépségű tájakat rejtő sziget szintén felkerült a világ legkevesebb látogatót számláló országainak listájár, amiben valószínűleg szerepet játszik az is, hogy nem egyszerűen megközelíthető.

Aki viszont mégis eljut ide, az tarka vízű tengerszemeket, gazdag növényvilágot, színes korallszigeteket, és nem utolsósorban földöntúli békét talál a háborítatlan környezetben.

Monserrat szigete

A karibi térségben elterülő szigeten kicsit olyan, mintha megállt volna az idő.

Az évente mintegy 7 000 látogatónak köszönhetően valószínűleg nem a turizmusból teremtik majd elő azokat a bevételeket, amiből helyrehozhatják a szigetet súlytó természeti katasztrófák okozta károkat.

A környék még mindig nem egészen tért magához a Hugo hurrikán óta, ami 1989-ben az épületek 90%-át elpusztította, de látszanak még a nyomai az 1995-ös vulkánkitörésnek is.

Azok, akik ma mégis felkeresik a szigetet, a csodás partszakaszok mellett éppen az elmúlt évtizedek katasztrófáit örző nyomok felkeresése érdekében teszik.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást