A magyar konyha fogásai között bőven találhatunk világhíreseket is, de vannak olyan tradicionális ételek is, amelyeket még itthon is csak kevesebben ismernek. Hoztunk nektek most öt ilyen fogást, amelyet alkalmanként érdemes az asztalra tenni!
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
Mátrai borzaska
Hozzávalók:
- 4 vékony szelet karaj,
- 2 nagyobb burgonya,
- liszt,
- 2 tojás,
- só, bors,
- 1 gerezd fokhagyma,
- olaj a sütéshez,
- tejföl,
- reszelt sajt.
Elkészítés: A húsokat dörzsöld be a fokhagymával, majd sózd és borsozd. A krumplit közben reszeld le, sózd meg, majd tedd félre 15 percre, hogy levet eresszen, ezután nyomkodd ki belőle a felesleges folyadékot és tedd egy tálba. A krumplihoz add hozzá a tojásokat és 4 evőkanál lisztet, majd keverd egynemű masszává. A hússzeleteket mártsd lisztbe, majd panírozd be a krumplis masszába, és süsd ki bő olajban. A kisült húsokat tejföllel és reszelt sajttal a tetején tálald.