A világ legfinomabb szalonnás étele

A világ legfinomabb szalonnás étele

Címlap / Életmód / Receptek / A világ legfinomabb szalonnás étele

Gyorsan elkészíthető, fenséges fogás cukkinikedvelőknek! Ételeinket, ha tehetjük, készítsük szezonális zöldségekből. Amiből nagyon sok van a piacon, tehát aminek szezonja van, az olcsóbban vásárolható meg nem szezonális társainál. És persze ezek jóval egészségesebbek is, mert a frissen szedett zöldségek, gyümölcsök általában több vitamint tartalmaznak.

Hozzávalók:

50 dkg zsenge cukkini 20 dkg császárszalonna 3 gerezd fokhagyma 3 dl főzőtejszín 2 tojás só bors 50 dkg teljes kiőrlésű fusilli tészta 1 evőkanál olaj 1 csokor petrezselyem 10 dkg edami sajt

Elkészítés:

A fusilli tésztát lobogó, sós vízben főzzük fogkeményre, majd szűrjük le.

A zsenge cukkiniket mossuk meg, végeiket vágjuk le, kockázzuk fel a zöldségeket.

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon süssük ropogósra a kockákra vágott császárszalonnát.

Tegyük hozzá a felaprított cukkinit és a megtisztított, szeletekre vágott fokhagyma gerezdeket. Picit sózzuk meg. Egy-két tekerésnyi borssal is ízesítsük.

A ragut pároljuk puhára, majd keverjük össze a leszűrt tésztával.

A tejszínt keverjük el a felvert tojásokkal, majd öntsük tésztás ragura.

Állandóan kevergetve sűrítsük be a szaftot.

Addig melegítsük, amíg a tejszínes-tojásos massza már mindenütt bevonja a tésztát.

Vágott petrezselyemzölddel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk az ételt, ami nem csak kiadós, hanem nagyon finom is.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!