Hozzávalók:
50 dkg zsenge cukkini 20 dkg császárszalonna 3 gerezd fokhagyma 3 dl főzőtejszín 2 tojás só bors 50 dkg teljes kiőrlésű fusilli tészta 1 evőkanál olaj 1 csokor petrezselyem 10 dkg edami sajt
Elkészítés:
A fusilli tésztát lobogó, sós vízben főzzük fogkeményre, majd szűrjük le.
A zsenge cukkiniket mossuk meg, végeiket vágjuk le, kockázzuk fel a zöldségeket.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon süssük ropogósra a kockákra vágott császárszalonnát.
Tegyük hozzá a felaprított cukkinit és a megtisztított, szeletekre vágott fokhagyma gerezdeket. Picit sózzuk meg. Egy-két tekerésnyi borssal is ízesítsük.
A ragut pároljuk puhára, majd keverjük össze a leszűrt tésztával.
A tejszínt keverjük el a felvert tojásokkal, majd öntsük tésztás ragura.
Állandóan kevergetve sűrítsük be a szaftot.
Addig melegítsük, amíg a tejszínes-tojásos massza már mindenütt bevonja a tésztát.
Vágott petrezselyemzölddel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk az ételt, ami nem csak kiadós, hanem nagyon finom is.