Így készíts húsvéti csokitojást házilag

Így készíts húsvéti csokitojást házilag

Címlap / Otthon / Hobbi / Így készíts húsvéti csokitojást házilag

A húsvét nem is lenne az igazi csokoládéból készült tojások nélkül. Ha a családodban sok édesszájú van, osztatlan sikert arathatsz a saját készítésű finomsággal. Ráadásul roppant egyszerű műveletről van szó – még talán egy piskóta vagy palacsinta összedobása is bonyolultabb!

Olvaszd meg!

Ahhoz, hogy a csokoládé szabadon formázható legyen, először is meg kell olvasztanod. Ez tűzhelyen gőz fölé helyezve, vagy pedig mikrohullámú sütőben teheted meg.
Utóbbi esetben egy percen keresztül melegítsd közepes fokozaton, majd kanállal keverj rajta, hogy a hőelosztás közel egyenlő legyen. A műveletet ismételd addig, amíg a massza folyékony nem lesz!

Öntsd formába!

Töltsd meg a tojásformákat az olvasztott csokival! A műveletre bármilyen forma alkalmas, aminek fél tojás alakja van. Lehet kisebb bonbon méretű, de egészen nagy tojásforma is.
A tökéletes eredmény érdekében győződj meg róla, hogy egyik rekeszben sincs túl kevés vagy túl sok massza! Egy kés végighúzásával könnyedén eltávolíthatod a felesleget.

Ragaszd össze!

Miután a csoki megszilárdult, vedd ki a formából! A külsejüket olvasztott csokival „festheted” húsvéti mintájúra, így különleges “dombornyomott” felületeket kapsz. Különösen jól mutat a fehércsokival mintázott csokitojás.
A feleket szintén olvasztott masszával ragaszd össze, majd az egész darabokat tedd a hűtőbe! Egy megtisztított tojástartó jó szolgálatot tesz, hogy ne boruljanak fel.

Díszítsd tovább!

Miután az egész tojások készre dermedtek, akár tovább is díszítheted őket. Cukorka vagy ételfesték segítségével kiélheted a művészi hajlamaidat, de akár a család legkisebb tagjait is bevonhatod a műveletbe.
Légy óvatos, mert a csokitojások törékenyek! Bevonó réteg alkalmazásával teheted őket strapabíróbbá.

Ajándékozd el!

A saját készítésű csokitojás nemcsak desszertnek kiváló, de egyedi ajándéknak is. A locsolóid biztosan jobban örülnek majd neki, mint a bolti változatnak.
Nevek és üzenetek ráírásával tényleg személyre szabott meglepetéssel készülhetsz – vigyázz, mert húsvét hétfőjén emiatt rohamosan nőhet a népszerűséged!

Plusz egy tipp

Ha a fél csokitojások nem akarnak összeragadni, az érintett részen óvatosan készíts néhány bemélyedést egy villával! Az ezekben megülő massza segít majd a folyamatban. Az ínyencek akár mogyorókrémet vagy egyéb krémes tölteléket is alkalmazhatnak.
Az ünnepi lakoma sajátossága, hogy az emberek hajlamosak különválasztani az ételtípusokat, és „ebből még nem ettem!” felkiáltással akkor is tovább falatozni, ha már régen jóllaktak. Csak szólunk, hogy a csoki, a torta, az aprósüti, a drazsé és a fagylalt egytől egyig édesség – és ha egy napon mindből eszel, kis eséllyel fogod émelygés nélkül megúszni!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást