Otthon / Dekor

Keretezd be magad! – A leggyönyörűbb DIY tükörkeretek

Még egy olyan napi használatú tárgy is lehet teljesen egyedi, mint egy tükör, így nem csak a hasznos funkcióját láthatja el például a reggeli vagy esti készülődésnél, de csodálatos szobadísz is válhat belőle. Mutatunk néhány egyszerűen megvalósítható, mégis nagyon mutatós csináld magad variációt a tükörre, hogy te is ötletesen bekeretezhesd a sajátodat.

Boho style

Ha nem tudod megunni a bohém, hippie stílusú dolgokat, vagy szimplán az örök tavasz szerelmese vagy, akkor miért ne nézhetnél vissza magadra minden nap csodálatos virágkeretben?

Ehhez a gyönyörű tükörhöz nem lesz másra szükséged, csak selyemvirágokra, ragasztópisztolyra és esetleg néhány szaténszalagra vagy gyöngyre, ha mással is feldobnád a keretet.

Ragaszd végig az egész rámát, vagy akár csak L-alakban a tetejét és egy oldalát: mindkét módon gyönyörű lesz!

Ágas-bogas

Ha szereted a természetes dolgokat, akkor ezt jelenítsd meg a tükrödön is!

Szedj néhány szárazabb gallyat, majd tisztítás után egy metszőolló segítségével vágd ezeket kisebb-nagyobb darabokra.

Egy ragasztópisztollyal rögzítsd őket szorosan egymás mellé a tükör keretén úgy, hogy akár egymás felett és alatt bújtatod át az ágacskákat.

Olvastad már?  10 csodaszép fésülködőasztal, amire titokban te is vágysz

Napfényes

Ha kerek tükröd van, akkor is varázsolhatsz hozzá csodálatos keretet: ehhez nem lesz más dolgod, mint a tükröt felerősíteni a falra, vagy akár egy előre lefestett falemezre, és körülötte szegeket is beleütni a felületre úgy, hogy a különböző távolságra lévők szimmetrikusak legyenek.

Ezután egy vékony aranymadzaggal alakíthatsz ki köré egy geometriai hatású formát, mint a képen látható nap.

Nagyon modern és mutatós lesz így a tükröd!

Hófehér

Ha a letisztult, fehér dekorációt szereted a lakásban, az nem azt jelenti, hogy a tükröd unalmasan kell, hogy kinézzen.

Egy sima fakerettel keretezd be a tükröt, majd ragassz a tetejére művirágot, pillangót, madarat, vagy akár kagylót is, majd az egészet fesd le fehérrel, a kerettel együtt.

Ha megszáradt a festék, nagyobb fehér gyöngyöket is ragaszthatsz elszórva a kompozícióba.

Aranyos

Ha igazán trendi tükröt szeretnél, akkor keretezd be egy vékony arany kerettel, és fess le arany színűre egy nagy adag hurkapálcát is.

A pálcákat darabolt fel úgy, hogy három-négy különböző hosszúságú darabjaid legyenek, amelyeknek az egyik vége srégen van bevágva.

Olvastad már?  5 szenzációs szabadtéri konyha, ha imádod a kerti sütögetéseket

A pálcákat szorosan egymás mellé kell ragasztanod, és a tükörhöz rögzítened.

Ez a tükör elég időigényesen készül el, de cserébe hihetetlenül látványos és trendi lesz a végeredmény!

Erdei stílus

A mi egyik kedvencünk ez az erdei házakba is illő tükör lett, amelynek a keretét vékony gallyszeletkék adják, és spárgával lehet a falra rögzíteni.

A szeleteket mozaikszerűen egymás mellé ragasztva tudod kidekorálni így a tükröt, és akár a képen, te is írhatsz rá, vagy véshetsz bele monogramokat, szavakat vagy apró mintákat, amelyek minden alkalommal megmosolyogtatnak majd, ha tükörbe nézel.