Keresd meg a zsebpénzed! A 7 legjobb munkalehetőség tizenéveseknek

Keresd meg a zsebpénzed! A 7 legjobb munkalehetőség tizenéveseknek

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Keresd meg a zsebpénzed! A 7 legjobb munkalehetőség tizenéveseknek

Tini fejjelúgy érzed, kinőtted a zsebpénzed? Esetleg szülőként olvasol minket, és épp azon gondolkodsz, hogyan ösztönözhetnéd saját kereset előteremtésére a gyermeked? A legkézenfekvőbb alternatívák összegyűjtésével segítünk mindenkinek!

Kerti munka

A kertekben mindig akad tennivaló: a fűnyírástól kezdve a virágültetésen át a lehullott levelek összeszedéséig és a hólapátolásig.
Bár fizikai munkáról van szó, számos olyan tulajdonság szükséges hozzá, melyet a későbbi karrier során is lehet kamatoztatni: a megbízhatóság, a felelősségvállalás, illetve a jó időbeosztás alap, ráadásul gyorsan és hatékonyan kell dolgozni.

Gyorsétterem

Számtalan vicc szól arról, hogy azok dolgoznak gyorsétteremben, akik nem értek el semmit az életben. Ez egyfelől butaság, hiszen minden munka becsülendő, másfelől pedig a legnagyobb üzletláncok megbízható pénzforrással szolgálnak a tizenévesek számára.
A legtöbb helyen alkalmazkodnak az iskolai időbeosztáshoz, és a diákoknak lehetőségük van a műszak kiválasztására.

Mozi

A filmszínházak világszerte kamaszbarát munkahelyként üzemelnek. Falaik között elsajátítható a csapatmunka, a hatékony kommunikáció és a magabiztos ügyfélkezelés.
A fizetés mellett pedig bónuszként általában ingyen vagy óriási kedvezménnyel lehet megtekinteni a legújabb kasszasikereket.

Úszómester

Profi úszótudománnyal, elsősegély-nyújtási alapokkal és felelősségtudattal a tizenévesekből is kiváló úszómester lehet.
Ez a munka segít a tekintély érzésének kezelésében és a nyomás alatti helyes döntéshozatalban. A versenyszerűen úszó vagy vízilabdázó fiatalok számára a lehető legjobb választás.

Kutyasétáltatás

Az elfoglalt szomszédok ebének sétáltatása, illetve az utazáskor ideiglenesen magukra hagyott házi kedvencek gondozása szuper feladat az állatbarát kamaszoknak.
Mivel mindenki szereti jó kezekben hagyni kutyáját, macskáját, rágcsálóját vagy halait, a megbízó és a megbízott egyaránt hasznot húz a dologból. A feladat felelősséget, illetve megfelelő kommunikációt igényel.

Technikai segítség

Természetes, hogy a kütyük világában otthonosabban mozog az a generáció, mely közöttük nő fel.
Ma már semmi rendkívüli nincs abban, hogy egy kamasz tanítja akár diplomás szüleit valamilyen eszköznek a használatára.
A távolabbi családtagok és a barátok is örülnének egy kis segítségnek, hiszen az okostelefonok, okostelevíziók és táblagépek, de még az egyszerű számítógépek világa is már a negyvenes korosztály számára is misztikumnak tűnhetnek.

Blogger

Az írni szerető tinik egészen csinos zsebpénz-kiegészítésre tehetnek szert, ha indítanak egy saját internetes naplót vagy weboldalt, amelyen reklámokat helyeznek el. A cégek nagy része egyébként szívesen fogad olyan munkaerőt, aki segít karbantartani és frissíteni a vállalati honlapot. Ez a fajta feladat fejleszti a nyelvi készségeket, a helyesírást és az érvelést.
A Magyarországon hatályos törvények szerint 16 éves kortól lehet diákmunka-jogviszonyban munkát vállalni, a nyári szünetben, szülői engedély birtokában pedig már 15 éves kortól. Bármilyen jövedelemszerző tevékenység megkezdése előtt célszerű érdeklődni az adóhatóságnál a szükséges lépésekről.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást