Új kerékpárút a Balaton-felvidéken!

Új kerékpárút a Balaton-felvidéken!

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Új kerékpárút a Balaton-felvidéken!

Új kerékpárút létesült a Balaton-felvidéken, amely 33 km-en keresztül ámítja a bringás sport hódolóit. Az új túraútvonal csatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult fejlesztés további három fontos új létesítményt is kialakított.

Bringára fel!

Kerékpáros túra-utat újítottak fel a Balaton-felvidéken, amely érdekessége, hogy közvetlenül csatlakozik a Balatoni Bringakörúthoz.

A 33 km hosszú Panoráma kerékpárút festői szépségű tájon vezeti a kerékpáros túrázókat, különböző nehézségű terepeken.

A túraútvonalak Zánkafürdő, Dörgicse, Balatonakali, Mencshely, Halom-hegyi Kilátó, Balatonhenye, Balatoncsicsó, Monoszló, Szentantalfa, Tagyon és Hegyestű érintésével járja körbe a Balaton-felvidék egy részét.

A Panoráma kerékpárút weboldalán több, különböző nehézségű túraútvonal-javaslattal találkozhatnak az érdeklődők.

Látnivalók a környéken

A fejlesztés része a mencshelyi Halom-hegyen és környékén kialakított Tűzhányó tanösvény és Kossuth-kilátó felújítása is.

Ez egyrészt egy különleges, kialudt vulkán földtani, botanikai, zoológiai értékeit mutatja be arra járóknak, valamint a kilátó egyedülálló körpanorámát nyújt a balatoni térségre.

Itt egyébként szabadtéri színpad és nézőtér is helyet kapott, ami kulturális programok otthonául szolgál a jövőben. Ugye, milyen jól hangzik?

Élmények parkja

A zánkai üdülőközpont területén – az „Új Nemzedék Kerékpáros Élményparkban” – Kerékpáros Központ is létesült. 

Itt többek között szervizzel, elsősegélynyújtással, E-bike töltőállomással és kerékpárkölcsönzővel is szolgálja a túrázók biztonságát és kényelmét.

De az Élménypark a kisebbeknek is szuper programlehetőségeket biztosít, akik esetleg nem olyan tapasztalt kerékpározók, hogy nekivágnának egy több tíz kilóméretes, technikás túraútvonalnak. 

A turisztikai fejlesztés 148 millió forintos támogatásból valósult meg.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást