Kérdések, amiket tegyél fel neki az első randin

Kérdések, amiket tegyél fel neki az első randin

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Kérdések, amiket tegyél fel neki az első randin

Bár az első randi nem mindig döntő, mégis igazán számottevő, hiszen az ilyenkor kapott benyomásokat később aligha pótolhatjuk. Készülj előre tudatosan olyan kérdésekkel, amiket bedobhatsz az esetlegesen fellépő kínos szünetekben!

Van valamilyen hobbija?

Jó, ha a randit olyan kérdésekkel kezditek, amiben otthon érezhetitek magatokat, könnyedén beszélgethettek, oldódhattok egymás társaságában.

Persze, ne úgy képzeld el a szituációt, hogy megrendelitek a vacsorát, s te rögvest rákérdezel, mi a hobbija.

Inkább szépen vezesd fel a témát: ha már tudod, mivel foglalkozik, akkor rátérhetsz, hogy érdekel a munkaköre, majd ha kifejtette a napi teendőlistáját, fontosabb feladatait, megkérdezheted, mivel foglalatoskodik akkor, ha nem dolgozik. 

Készülj fel rá, hogy ezeket a kérdéseket te is meg fogod kapni a randi során, és fontos, hogy őszintén nyilatkozz róluk, ugyanis alapjaiban határozza meg a közös életeteket, hogy a szabadidőtöket el tudjátok-e tölteni közösen, tartalmasan.

Miért szereti a munkáját?

Manapság hazánkban sajnos elég sokan végeznek „kényszermunkát”, avagy csak a pénz miatt dolgoznak, sem karrierterv, sem egy korábbi álom megvalósítása nem fűzi őket aktuálisan betöltött munkahelyükhöz.

Természetesen akadnak kényszerhelyzetek, de árulkodó, ha a férfi panaszkodik, elégedetlen, ugyanakkor semmilyen külső körülmény nem kényszeríti arra, hogy az adott munkakörben dolgozzon. 

Az ilyen férfiakat sok esetben az élet minden területén noszogatni kell, s ez nem feltétlenül a nő feladata lenne, főleg nem hosszútávon.

Gondold meg, szükséged van-e egy olyan férfira, aki az elégedetlensége ellenére sem változtat, csak sodródik, hovatovább nem is tudja, mihez szeretne kezdeni a kapott tulajdonságaival, lehetőségeivel.

Milyen volt a gyerekkora?

Rendkívül fontos kérdés, pedig egyáltalán nem tűnik lényegesnek egy randin, hogy valakinek milyen élményei voltak gyermekkorában.

Ugyanakkor rengeteget elmond az illetőről már az is, miként nyilatkozik a családjáról, a kevésbé szeretett rokonairól és persze a drága mamáról.

Rögtön kiderülhet, toleráns-e az illető, valamint milyen példákat látott kisgyermekként, egészséges kapcsolat fűzi-e őt leendő anyósodhoz.

Nyilván ez is kétélű dolog, mert bár tény, hogy a családban látott mintát másoljuk, olykor az annyira elborzasztó, hogy a 180 fokos fordulatot választjuk a saját életünkben.

Mégis mérvadó a tapasztalat, hogy elfogadta-e a történteket az illető, fel tudta-e dolgozni a sérelmeit, hiszen mindenkit érnek bántalmak, egyedülállóként és párkapcsolatban élve egyaránt. 

Hogyan képzeli el a jövőjét két-három év múlva?

Ez a kérdés azért jó és hasznos, mert egyrészt megmutatja, mivel elégedetlen a férfi a jelenben, és arra is rávilágít, vannak-e ambíciói a jövőjét tekintve.

Feltűnés nélkül kipuhatolózhatod, szeretne-e családot záros időn belül, vagy inkább a karrierjére koncentrálna, esetleg mindkettőre vágyik. Két-három év még aránylag átlátható időszak, ám mégis sok minden belefér.

Új lakás vásárlása, költözés, munkahelyváltás, egy kapcsolat komolyra fordulása… A megfelelő alkalommal mindenképpen kérdezz rá jövőbeli terveire, hiszen egyúttal azt is kiderítheted, azok passzolnak-e a te elképzeléseidhez, életviteledhez.

Ugyanakkor ne vedd készpénznek a válaszát, sok férfi szerint ilyenkor a nők azt akarják hallani, hogy családra vágynak, de ha erre semmi nem utalt a korábbi témáknál, akkor sanszos, hogy csak meg akar felelni az igényeknek.

Kérdezz rá arra, ami neked fontos

Imádsz utazni? Mindened a terepfutás? Esetleg el se tudod képzelni, hogy ne főzőcskézzetek alkalmanként közösen?

Fontos és mindenképpen sokatmondó az a kérdés, amit a te személyiséged ihlet meg. Ha valami az életed kihagyhatatlan része, akkor lényeges, hogy kiderítsd, a másik miként áll az adott hobbihoz, életstílushoz, kedvelt szabadidős elfoglaltsághoz. 

Persze, a nemleges válasz még nem jelent feltétlenül válóokot, ha a nyitottság megvan, akkor könnyen idomulhattok egymáshoz, tanulhattok a másiktól.

Éppenséggel az új érdeklődési körrel bevonhatod leendő partnered sok érdekes és különleges pillanatba, ami közelebb hozhat egymáshoz titeket, de ehhez az is kell, hogy ne zárkózzon el a számodra fontos dolgoktól.

Vess be különleges kérdéseket!

Ha már rutinos randizó vagy, esetleg szeretnéd felejthetetlenné tenni az estét úgy, hogy közben mindent megtudsz a partneredről, akkor próbálkozhatsz különleges és érdekes kérdésekkel.

Arra azért ügyelj, hogy ne csak és kizárólag ezeket sorold fel egymás után, mert akkor az sokkal inkább egy tesztre, vizsgára emlékeztet, de alkalmanként beszúrva, a témához kapcsolódva érdekes lehet a végeredmény. 

Kérdezz rá például arra, hogy mivel akart foglalkozni gyermekkorában, mit valósított meg idáig a kitűzött célokból, a hivatása-e a hobbija.

Érdeklődj afelől, milyen filmet/előadást/koncertet látott utoljára, jár-e neki valamilyen magazin, vagy éppen mit olvasott az elmúlt hónapokban.

Faggasd ki, hogyan tölti legszívesebben a hétvégéit, van-e legjobb barátja, mi a legkínosabb tulajdonsága, véleménye szerint mi igazán szerethető benne.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!