5 kérdés, ami segít eldönteni, hogy kiben bízhatsz meg igazán

5 kérdés, ami segít eldönteni, hogy kiben bízhatsz meg igazán

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 kérdés, ami segít eldönteni, hogy kiben bízhatsz meg igazán

Nem egyszerű eldönteni, hogy kinek a szavára adj, mennyire bízz meg egy másik személyben, és mi az, amit még elmondhatsz valakinek, aki nem feltétlenül közeli ismerősöd. Azonban van pár kérdés, ami segítséget nyújthat ebben! Tedd fel magadnak őket az adott személlyel kapcsolatban, és máris közelebb kerülsz a válaszhoz!

Honnan és milyen régóta ismerem ezt a személyt?

Elsősorban azt kell eldöntened, hogy mennyire ismeritek egymást igazán.

Néha valaki, aki alig pár hete lépett be az életedbe, megbízhatóbb, mint az, aki már évek óta ott van, de ezt csakis te fogod tudni.

Gondold végig, hogyan találkoztatok, mióta vagytok jóban, és ez idő alatt a kapcsolatotok mennyire lett szoros.

Minél közelebbi a viszonyotok, és minél őszintébbnek érzed a közeledését, annál valószínűbb, hogy ő tényleg csak jót akar neked, de akivel még mindig nagy távolságok vannak köztetek, hiába ismer régóta, nem biztos, hogy kiérdemelte ezzel a bizalmadat.

 

Mennyire őszinte és nyitott, amikor beszélgetünk?

Ahogy említettük is, az őszinteség a kulcs! Aki nem mond igazat, azt sosem szabad elfelejteni.

Egy beszélgetés sokat elárul a másik félről, hiszen aki tényleg szeretne veled ismerkedni (akár baráti, akár szerelmi célból), nem fog titkolózni.

Értelemszerű, hogy bizonyos témákról az emberek csak egy idő után beszélnek, de ha őszinte, akkor olyan dolgokat is elárul neked, ami kicsit személyesebb.

Például a gyerekkoráról, céljairól, kevésbé előnyös tulajdonságairól. Aki meg tud nyílni őszintén, megérdemli ugyanezt!

 

Számíthatok rá, ha baj van?

Ez az egyik legfontosabb kérdés, amire ha nem igen a válaszod, az adott személy biztosan nem érdemli meg a bizalmadat.

Egy igaz barát, testvér, partner ugyanis nem csak akkor akar veled lenni, amikor épp minden jó, hanem akkor is, ha segítségre van szükséged.

Meghallgatja ezredszer is egy szakítás után ugyanazt a történetet, folyamatosan keres, csak hogy megkérdezze, hogy vagy, és fizikailag is ott terem, ha például egy szívességre lenne szükséged.

Akinél ez magától értetődő, biztos, hogy csak jót akar neked.

 

Ő is keres engem, vagy csak én keresem őt?

Mert nem mindegy! Akinek fontos vagy, legalább annyira keresni fog téged, mint te őt, viszont akinek nem, az „elfelejti” ezt. Gondold végig, hogy ez a személy mennyire érdeklődő veled szemben.

Nem csak az számít, hogy rád ír-e, hogy mi a helyzet, hanem az is, hogy ha kérdezel tőle valamit, visszakérdez-e, vagy csak magáról beszél. Hamar válaszol, vagy napokig olvasatlanul hagyja az üzenetedet?

Ez utóbbi arra enged következtetni, hogy valószínűleg azért barátkozik veled, mert jól esik neki a plusz hallgatóság, de nem biztos, hogy különösebben érdekli, a te életeddel mi történik.

Akinek viszont ez nem elég érdekes, a bizalmaddal is könnyedén visszaélhet.

 

Jó vagy rosszindulatú másokkal?

Lehet, hogy veled nagyon kedves és barátságos, de ha másokkal kifejezetten rosszindulatú, akkor előbb-utóbb veled is az lehet.

Hiába „csak” egy kollégájáról van szó, akit ok nélkül nem kedvel, vagy az exe új barátnőjéről, akivel nem mellesleg már évekkel ezelőtt szakítottak, ha valakiben megvan a rosszindulat, az sajnos visszaköszönhet a te esetedben is.

Mindig gondold át, hogy visszaélne-e azzal, amit megosztottál vele, és ha csak egy kicsit is bizonytalan vagy a kérdésben, inkább ne ossz meg vele személyes dolgokat.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást