Kell a lánybúcsú? – 5 érv mellette és 5 ellene

Kell a lánybúcsú? – 5 érv mellette és 5 ellene

Címlap / Szerelem / Esküvő / Kell a lánybúcsú? – 5 érv mellette és 5 ellene

A legénybúcsúk mindig elég notórius buliknak számítottak, de a lánybúcsúkról csak az utóbbi években állíthatjuk, hogy utolérték őket. Péntek és szombat este rendszeresen láthatunk a belvárosban visongó lánycsoportokat, és ez a tendencia lassan minden európai nagyvárosban mindennapossá válik. Ismertem olyan menyasszonyt, aki szinte ugyanannyira várta a lánybúcsúját, mint magát az esküvőt, és olyat is, aki a háta közepére sem kívánta, és ha barátnői nem lepik meg, ő meg sem tartotta volna. Természetesen mindenki maga dönti el, hogyan ünnepli meg szinglisége végét, de nézzük, milyen előnyei és hátrányai lehetnek egy lánybúcsúnak.

1. Jót bulizhatsz a barátnőiddel

Ritkán adódik, hogy minden barátnőd és kedves női rokonod együtt van, és míg az esküvőn azért valamennyire „tartanod kell magad” a formalitásokhoz – elvégre nem elegáns dolog lerészegedni a násznép előtt –, addig egy lánybúcsún igazán kirúghatsz a hámból.

2. Megismerheted a vőlegény hölgyismerőseit

Sokszor van, hogy a vőlegényed lánytestvérét, rokonait vagy havernőit nem volt még lehetőséged igazán megismerni. A lánybúcsú remek alkalom arra, hogy feloldódva jól érezd magad velük és ne feszengj az esküvőn a jelenlétükben.

3. Az elejére bevonhatod az idősebb rokonaid is

Kedves gesztus, hogyha a vad buli előtt egy vacsorát szerveznek, ahova a két örömanyát, esetleg a nagymamákat is meghívják. Így ők is részesei lehetnek az ünneplésnek, de a vad bulin természetesen nem vesznek már részt.

4. Megünnepelheted szingli életed lezárását

Egy lánybúcsú tényleg fontos esemény egyesek számára, hiszen ez az utolsó alkalom, hogy a menyasszony még hajadonként mehet el szórakozni a legrégebbi barátnőivel, „mint a régi szép időkben”. Ugyan feleségként sem kell erről lemondania, de már mégsem lesz minden ugyanolyan.

5. Engedéllyel őrülhetsz meg egy estére

Ez életedben az egyetlen olyan este, amikor minden bolondságot kipróbálhatsz, mégsem fog senki őrültnek nézni. A vicces játékok keretében leszólíthatsz az utcán srácokat vagy árulhatsz petrezselymet – igazából a lényeg, hogy kiléphetsz a komfortzónádból.

1. Persona non gráták

Azaz a nem kívánatos személyek, vagyis perszónák. A lánybúcsút többnyire barátnők szervezik és ezáltal előfordulhat, hogy egy-egy olyan illető is csatlakozik a bulihoz, akit a menyasszony nem igazán kedvel, mondjuk egy undok unokatestvér.

2. Bugyuta játékok

A közterületen való vonulás és a feladatok, amiket közben a menyasszonynak el kell végeznie, nem minden arának jönnek be – főleg, ha alapból visszafogott személyiségek –, nem beszélve a sokak által obszcénnak talált pénisztortákról és egyéb kiegészítőkről.

3. Túl konszolidáltra sikerül

Van, hogy az ünnepelt a lánybúcsúján vadulni szeretne és igazi féktelen partyra vágyik, de csak egy sima vacsorát rendeznek neki, így csalódott lesz. Pláne, ha neki ahhoz volt kedve, hogy alaposan becsiccsent és reggelig táncol, de a bulinak már éjfélkor vége.

4. Túl züllöttre sikerül

A másik véglet, amikor a menyasszony megelégedne valami kis beszélgetős, szolid, csajos estével, esetleg egy pizzázós-fagyizós pizsipartival, de szingli barátnői a saját elképzeléseik szerint alakítják és erőltetik rá a hajnalig tartó részeges mulatozást.

5. Nincs hozzá kedved

Több olyan személyiségű menyasszony is van, akinek már maga az esküvő is teher abból a szempontból, hogy nem szeret a középpontban lenni és szerepelni, nemhogy idegeneket szólítson le az utcán a lánybúcsú játékai keretében – így ő egy ilyen bulin félő, hogy nem fogja jól érezni magát.

Képek forrása: OlgaZakrevskaya/Depositphotos.com.shock/Depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást