Kedves, de nem giccses ötletek az újszülött szobájába

Kedves, de nem giccses ötletek az újszülött szobájába

Címlap / Otthon / Dekor / Kedves, de nem giccses ötletek az újszülött szobájába

Amikor a család legkisebb tagja saját szobát kap, mindenkiben elindul a fészekrakó ösztön. Persze lehet, hogy a dekoráció a szülők számára fontosabb, mint a csemetének, de ha ez örömet okoz neked, miért ne használnád ki, hogy még különlegesebbé tedd ezt az örömteli időszakot? Mutatunk néhány tippet!

Írd a falra a nevét!

Sokak szerint a szürke nem való a gyerekszobába, pedig újabban egyre gyakrabban jelenik meg ez az árnyalat más, semlegesebb színekkel együtt, mondván, hogy itt sem kell mindennek hupililának, meg babakéknek lennie.

A visszafogott színek a vidám kiegészítőkkel itt is jól mutatnak, a kedvenc részletünk azonban a baba neve a falon, illetve a masnik, amik az egyes betűket tartják.

Kartonból magad is kivághatod őket, de hobbiboltokban is megvásárolhatod a megfelelő karaktereket.

Mintás falfestés

Ha ilyen egyszerű mintát használsz, nem lesz nehéz dekorálni a falat: egy papírlapon készítsd el a sablont, majd ezt tedd rá két másikra, és azokon is vágd ki a mintát.

A lapokat egymás mellé téve, mindig csak egyet mozdítva lefelé, vagy oldalra, gyorsan haladsz majd, és a távolság is minden minta között ugyanakkora lesz.

Ha szeretnéd, az egyik mintát mindig átfestheted egy másik színnek is, így még izgalmasabb lesz a végeredmény.

Szép és praktikus

Pelenkák, púderek, kenőcsök, törlőkendők… Egy kisbabával nem csupa plüssmackó az élet, és bizony a praktikus dolgoknak is helyet kell találni.

Egy ilyen kis tárolón mindig minden kéznél lesz, és a kedves színnek, meg a bájos dobozoknak köszönhetően a helyiség hangulatát sem teszi azonnal tönkre a pelenkatároló.

Plusz pont, ha kerekei is vannak, és könnyen odamozdíthatod, ahol éppen szükség van rá.

Óriási tapéta

Ha nem akarsz a festegetéssel bajlódni, akkor egy hatalmas és izgalmas tapéta az egyik falon szintén mesebeli hangulatot kölcsönözhet a gyerekszobának.

A legújabb trendek szerint választhatsz akár egy sötétebb, semlegesebb mintát is, de nyugodtan nézz szét a piacon, mert biztos találsz kedvedre valót akkor is, ha kisállatos, vagy rajzfilmfigurás lapokat keresel, a gyerektapéták kínálata egész elképesztő mértékű.

Képet a falra!

Néhány kép a falon mindig feldobja a helyiséget, ezek a jópofa képek pedig nem azok, amikre elsőnek gondolnál, ha a gyerekszoba dekorációjáról van szó.

Érdekesek, izgalmasak, a megfordult nyuszi felnőtt szemmel nézve is mókás, és mivel itt is semlegesek a színek, a sárga kiegészítők sokkal jobban érvényesülnek.

A szoba így nem lesz túlságosan intenzív, amiben a picik hamar kimerülnének, vagy nem tudnának pihenni az állandó ingerektől, de unalmas sem lesz, szépen megtalálja a középutat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást