Kedvenc magassarkúink: tippek, hogyan hordd őket

Kedvenc magassarkúink: tippek, hogyan hordd őket

Címlap / Stílus / Divat / Kedvenc magassarkúink: tippek, hogyan hordd őket

Hogy szeretjük-e őket, vagy sem, ez egy elég megosztó kérdés. Egy biztos: magassarkúban egy előnyösebb tartást veszünk fel, ezért minden nő egycsapásra nőiesebbé és vonzóbbá válhat, ráadásul az átlagosnál sokkal több férfi tekintet szegeződik ránk, ha egy napot lehúzunk egy ilyen típusú lábbeliben.

Van, aki csak alkalmakkor, mondjuk egy partiban, vagy valamilyen kiemeltebb eseményen bújik bele, és van, aki még hétköznapi alapdarabként is képes viselni ezt a csodát. Fontos, hogy járni is tudjunk benne, ezért érdemes mindenkinek megtalálnia, kikísérleteznie, hogy melyik az a sarokméret és típus, ami számára a legszerencsésebb választást jelenti. 

A műanyag és műbőr megoldások nem nyúlnak, mint a bőr, hanem kirepednek és széthasadnak, ráadásul mivel nem nyúlik ott, ahol a láb azt megkívánná, még alaposan fel is törheti a lábunkat. Ajánlott ezért, ha tehetjük, inkább egy bőrből készültet választanunk. A bőrre érdemesebb jobban is vigyázni, nem árt gyakrabban kibokszolni és levétel után sámfát helyezni bele. 

Nézzük végig, milyen megoldások közül válogathatunk, és mérlegeljünk, vajon hozzánk melyik állhat a legközelebb. 

A klasszikus tűsarkú

Rengetegféleképpen hordhatjuk, most már nem csak a kiskosztümhöz és az alkalmi darabokhoz vehetjük fel, hanem akár egy szakadt boyfrend farmerrel, vagy egy csinos overállal is ugyan olyan jól mutathat, ez csupán stílus kérdése, hogy hogyan merjük viselni. Az biztos, hogy a rutinosabbak tartalékba betesznek a táskájukba egy laposabb cipőt is. 

Tipp: A teltebb alkatúaknak a túlzottan vékony tűsarok kevésbé áll jól.

A platformos

Aki egy egész napot tervez magassarkúban rohangálni, az okosan választ, ha egy ilyen fazonban gondolkodik. Természetesen tisztelet a kivételnek. Ezek a sarokmegoldások úgy vannak kitalálva, hogy ne csupán egy vékonyka pálcikán álljunk, hanem egy stabil és masszív talpmegoldás lett kifejlesztve arra, hogy megfelelően emelje a lábat és pont olyan kialakítással rendelkezzen, hogy még járni is lehessen benne. Hétköznapokra és akár alkalmakra is egy ideális választás lehet.

Tipp: Ha vastag a bokád és a vádlid, még inkább szélesítheti ez a sarokmegoldás. Válassz inkább más fazont.

Törpe sarok

Szintén egy humánusabb darab, hiszen sarokméretéből adódóan kevésbé képes megkínozni a lábunkat. Létezik kerekített és kissé hegyesebb elejemegoldással is. Ha nyújtani szeretnénk a lábunkat, akkor mindenképpen a hegyesebb megoldást válasszuk.

Tipp: A magasabbaknak különösen kedvence lehet.

A teli talp

Ez is egy kényelmesebb, mondhatni ,,rohangálós” darab. A férfiak általában kevésbé szokták szeretni, de ha valaki egy kicsit szeretne emelni a magasságán, és közben szeretné kényelmesen eltölteni a napot, akkor ez a talpkialakítás is jó választás lehet. Ha nagyon lapos a cipő talpa, akkor érdemes még egy kényelmes, sarok emelő talpbetéttel javítani a cipő adottságain. 

Tipp: Az alacsonyabbak kedvence lehet.

Stabilabb sarokmegoldások

A vékony sarkak és az egybetalp mellett még választhatunk az egy fokkal vastagabb sarokmegoldások közül is. Valamivel stabilabb lábakon állhatunk a tűsarkúhoz képest, ugyanakkor hasonlóan nőies benyomást is keltünk vele. 

Tipp: Ha nyitott elejűt választasz, akkor az még jobban nyújtja a lábat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást