A 6 kedvenc almás desszertünk

A 6 kedvenc almás desszertünk

Címlap / Életmód / Receptek / A 6 kedvenc almás desszertünk

Az alma nem csak olcsó, de sokféleképpen felhasználható, ráadásul isteni finomságok készíthetőek belőle, amelyeket akkor is nyugodtan fogyaszthatsz, ha vigyázni szeretnél a vonalaidra. Megmutatjuk a kedvenceinket!

Töltött sült alma

Hozzávalók: 4 alma, 1,5 dkg földimogyoró, 1,5 dkg török mogyoró, 1,5 dkg mandula, 1,5 dkg paradió, 1,5 dkg kesudió, 10 dkg aszalt szilva, 2 szem szárított füge, 10 dkg aszalt sárgabarack, 3 evőkanál zabpehely, 2 evőkanál barnacukor, 1 narancs héja, fél narancs leve,egy evőkanál méz.
Elkészítés: A szárított gyümölcsöket keverd el a cukorral, a zabpehellyel, a narancs héjával és levével, valamint a magvakkal. Az almákat mosd meg, a közepüket vágd ki és töltsd meg a keverékkel, majd tedd őket egy tepsibe és locsold meg a tetejüket mézzel. A tepsi aljára tölts egy kevés vizet, majd tedd 180 fokos sütőbe harminc percre. Vaníliafagylalttal tálalva a legfinomabb.

Csokiszószos alma

Hozzávalók: 3 alma, 4 banán, 10 dkg liszt, 3 tojás, 2 evőkanál tejföl, egy csipet só, 5 dkg csokoládé, 2 evőkanál porcukor, olaj a sütéshez.
Elkészítés: A lisztből, a tojásból, a tejfölből és a sóból keverj tésztát, majd tedd félre pihenni. Az almákat hámozd meg, vágd ki a magházukat és szeleteld őket karikára, a banánokat harmadold. A gyümölcsöket egyesével mártsd a tésztába, majd forró olajban süsd ki őket. Olvaszd fel a csokoládét, és locsold a bundázott gyümölcsökre, majd szórd meg őket a porcukorral. Azonnal tálald.

Mogyorós bundás alma

Hozzávalók: 3 alma, 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tej, egy marék mogyoró, 2 evőkanál vaníliás cukor, 1 csipet só, fél citrom reszelt héja, fahéj, rum, olaj. A tálaláshoz: porcukor, fahéj.
Elkészítés: A lisztből, a tojásból és a tejből készíts sűrű palacsintatésztát, majd add hozzá a fahéjat, a rumot, a citromhéjat, és a durvára tört mogyorót. Az almákat hámozd meg, vágd ki a magházukat és szeleteld őket karikára. Mindkét oldalukat hintsd meg egy pici liszttel, majd mártsd a tésztába, és olajban süsd ki. Tálaláskor szórd meg fahéjjal és porcukorral.

Alma chutney

Hozzávalók: 1 kg alma, 3 dl cukor, 2 evőkanál vaj, 1 evőkanál fahéj, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 teáskanál ánizs, 1 teáskanál római kömény.
Elkészítés: Az almákat vágd gerezdekre és vedd ki a magházakat. Egy lábasban olvaszd meg a vajat és párold meg rajta a fűszereket, majd tedd rá az almaszeleteket is, és párold addig, amíg üveges nem lesz. Ha levetted a tűzről, keverd hozzá a cukrot is, amíg fel nem olvad.

Almás karamellás süti

Hozzávalók: 2 kiló alma, 40 dkg babapiskóta, 100 gramm vaj, 20 dkg cukor, 1 dl tej, 1 teáskanál fahéj.
Elkészítés: Válassz ki egy sütőformát és szorosan béleld ki a babapiskótával. A meghámozott almákat reszeld le nagy lyukú reszelőn, és szórd meg egy pici fahéjjal. A cukrot a vajjal karamellizáld meg, majd add hozzá a tejet meg a fahéjat, és főzd 20 percig. Ha kész, forgasd össze a reszelt almával, és a megmaradt babapiskótából morzsolj bele néhányat, hogy sűrűbb legyen az állaga. Öntsd a babapiskótával kirakott formába, és néhány órára tedd a hűtőbe. A tetejét tejszínhabbal is díszítheted és megszórhatod fahéjjal.

Almás tejbegríz

Hozzávalók: 1,5 dl tej, 2 teáskanál búzadara, 1 teáskanál vaníliás pudingpor, 2 teáskanál gyümölcscukor, egy alma, fél teáskanál tejföl, fahéj.
Elkészítés: Keverd el a búzadarát, a cukrot és a pudingport, majd apránként, sűrű kevergetés mellett öntsd hozzá a tejet, majd nagy lángon, sűrű kevergetés mellett főzd sűrűre. Egy tálka aljába reszeld bele az almát, majd öntsd rá a tejbegrízt, és keverd hozzá a pici tejfölt is. A tetejét díszítheted reszelt csokoládéval és alma szeletekkel.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!