TESZT: Kávé vagy tea, kutya vagy macska? Ilyen a személyiséged

TESZT: Kávé vagy tea, kutya vagy macska? Ilyen a személyiséged

Címlap / Életmód / TESZT: Kávé vagy tea, kutya vagy macska? Ilyen a személyiséged

Extrovertált vagy introvertált

A OnePoll felmérése alapján elsősorban azok rajonganak a teáért, akik extrovertált, vagy esetleg ambivertált személyiségtípussal rendelkeznek. Ezzel szemben az introvertált emberek viszont jobban kedvelik a kávét, és gyakran fogyasztják napi szinten.

Magadra ismertél? Ha utóbbi táborba tartozol, érdemes tudnod, hogy a Cardiff Egyetem kutatása alapján az introvertált személyiségtípusok egyébként sokkal jobban teljesítenek akkor, ha nem fogyasztanak koffeint, míg ez az extroveráltakat felpörgeti. Ideje kipróbálni, vajon mi történik, ha koffeinmentes italt kérsz!

Tea vs. kávé
istockphoto

Az alvás minősége

Azok, akik gyakran isznak teát, és inkább ezt választják napközben is a kávé helyett, általánosságban véve sokkal jobban alszanak éjjel! Ezzel ellentétben viszont a kávérajongók többször találhatják szembe magukat alvási problémákkal, sőt, közülük sokan éberalvónak tartják magukat, és minden neszre felébrednek.

Hogy erről a késő délutáni koffein tehet, vagy szimplán beállítottság kérdése, nem tudni, de ha te is nehezen alszol el, érdemes kipróbálnod, mi történik, ha néhány napig kávé helyett teázol.

Egészségi állapot

Úgy fest, a tearajongók alapjáraton sokkal édesszájúbbak, mint azok, akik kávét isznak. Egy kérdőívből kaptunk választ a kérdésre: a résztvevők többsége sokkal több cukorral issza a teáját, mint amennyivel a többiek a kávéjukat.

Egyébként az is kiderült, hogy akik imádják a kávét, alapjáraton sokszor stresszesebb életet élnek, mint a teázók, de ugyanakkor ritkábban alakul ki náluk depresszió. Olyannyira, hogy 32%-kal alacsonyabb volt körükben ez az arány!

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • intro
    2021.05.16., 07:53

    Inkább befelé forduló vagyok, mégis csak teát iszom, kávét soha. Már vagy két éve elég rosszul alszom, szóval pont teljesen a mindent jobban tudó cikkben leírtakkal ellentétesen.
    Help!

    Válasz

Írj egy hozzászólást