Aláírjuk, a kávé karakteres ízéhez és brutális energiát biztosító hatásához semmi sem fogható a mindennapok során. Azonban, mint mindennek, a kávénak is vannak hátulütői, ezért most összeszedtünk három szuper helyettesítő terméket, mellyel majdnem ugyanazt a hatást érhetjük el, mint a jó öreg feketével, ám mégsem okoznak olyan ingerültséget és károkat a szervezetben, mint esetlegesen a kávé.
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
Ha valaki azt mondaná, tegyem le a kávét, valószínűleg teljesen bolondnak nézném, és természetesen nem tennék ilyen balgaságot. Mert hát ki az, aki le tudna mondani a reggeli ízletes tejeskávéról, amivel indítjuk a napot, és mégis kinek jutna eszébe a délutáni barátnős találkozón a csokis sütit például egy pohár vízzel leöblíteni, az isteni, gőzölgő capuccino helyett? A mai kávékultúra meghatározó része a szürke hétköznapoknak. Egyesek a kávétól várják a felüdülést, a kellő energialöketet, a plusz támogatást, mások nem bírnak ellenállni karakteres és változatos ízvilágának.
A kávé fenomenális élménye ellenére azt kell mondjam, lelkes kávérajongóként sajnos magamon is olykor észreveszek kellemetlen tüneteket, amikért egyértelműen a napi 3-4 tejeskávém okolható. Az tehát fix, hogy nem fogok sohasem lemondani róla, de az is biztos, hogy valamivel ki kell váltsam legalább a harmadik és a negyedik napi adagot. Ez a napi mennyiség, amit elfogyasztok, egyértelműen nincs rám hosszútávon semmilyen jó hatással. Míg a kávé egy plusz energialöketet ad a mindennapokban, jól ismert hátránya, hogy egy idő után szorongást, nyugtalanságot és ingerlékenységet okozhat. Ezt pedig bárki észreveheti magán, nem kell ehhez tudósnak vagy szakembernek lenni. A koffeinnek vannak negatív hatásai és kész.
A kávé helyzet orvoslásaként úgy döntöttem, utána járok néhány alternatívának, olyan adaptogéneknek, melyek könnyedén kiválthatják a kávét, de kevesebb negatív hatást tulajdoníthatunk nekik.
Gombás kávé
Hát, a neve elsőre nem túl biztató, de a hatása annál inkább. A túl korai koffein löket sokaknak nem tesz jót, ezért ajánlják szakértők a gombás kávét, mely manapság elég nagy népszerűségnek örvend. A gombás kávékeverék fele annyi koffeint tartalmaz, mint egy átlagos kávé, mégis hozza az elvártat. Szakértők is úgy vélik, a kisebb koffeinlöket azért jobb, mert hosszabb távra turbózza fel a szervezetet energiával. A gombás kávé részben kávébabból, részben valamilyen szárított gyógygombából készül. Külön előnye, hogy a gomba típusától függően akár az immunrendszert is erősítheti, támogathatja a bélrendszert és segít a stresszhez alkalmazkodni. A keveréket végül porrá őrölik, melyet mi felhasználók vízben vagy tejben elkeverve tudunk elfogyasztani.
