Vizsgaidőszak? 7 kipróbált tipp, hogy jobban menjen a tanulás

Stumpf Bea
Írta: ,
Vizsgaidőszak? 7 kipróbált tipp, hogy jobban menjen a tanulás

Kép forrása: bloglovin.com

Lassan vége a vizsgaidőszaknak, de lehet, hogy az utolsó vizsgák még előtted állnak, pedig úgy érzed, hogy már semmi energiád nem maradt. Szerencsére van néhány trükk arra vonatkozóan, hogy amit tanulsz, az jobban megmaradjon és ne kelljen minden könyvet százszor átrágnod. Lássuk az életmentő trükköket!

Ha sok anyagot kell átvenned, akár több könyv, több ezer oldal és számos jegyzet áll előtted, amit meg kellene tanulnod a következő vizsgádra, az elsőre biztosan ijesztő és lehetetlen feladatnak tűnik.

Jó taktika, ha először nagyvonalakban átnézed a tananyagot, ismerkedsz azzal, hogy milyen nagyobb részekből áll, elolvasod a fejezetek címeit és gyorsan átlapozod az egészet.

Így a fejedben is gyorsabban rendszerré áll majd össze az egész, és ez alapján könnyebben tudod majd kisebb, emészthető részekre bontani az elsőre ijesztő mennyiséget.

Jegyzetelj! Kép forrása: manmonster.centerblog.net

Soha ne olvass ceruza nélkül, szokták mondani, hiszen, ha találsz egy fontosabb részt, fejezetet vagy kifejezést a könyvedben, akkor érdemes aláhúzni, jegyzetelni az oldalak szélére és különböző jelöléseket használni.

Ha vannak órai jegyzeteid, azt is érdemes plusz információkkal kiegészíteni, sőt, amikor ismételsz, érdemes egy összefoglaló jegyzetet is készítened, ha marad rá időd, hiszen ezzel újra tudod strukturálni, amit egyszer már megtanultál, ha pedig újra le kell írnod, azzal is csak jobban rögzül, ami eddig megvan.