Ismered a 80/20 módszerét? 5 szuper hatékony tanulási módszer

Kovács Andrea
Írta: ,
Ismered a 80/20 módszerét? 5 szuper hatékony tanulási módszer

Órákat töltesz magolással, mégis úgy érzed, hogy képtelen vagy megjegyezni az olvasottakat? Ahhoz, hogy hatékonyan és gyorsan memorizáld a tananyagot, illetve könnyebben sajátíts el egy új képességet, folyamatosan karban kell tartanod az elmédet, továbbá meg kell találnod a számodra legmegfelelőbb tanulási módszert! Legyen szó egy új nyelvről, egyetemi vizsgáról, vagy egy munkahelyi feladatról, a most következő trükkök segíthetnek, hogy edzésben tartsd az agyadat, és fejleszd a koncentrációképességed!

Teremts tanulást segítő környezetet!

A megfelelő környezet elengedhetetlen ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan menjen a tanulás. Általánosságban elmondható, hogy a legfontosabb a tiszta, rendezett és csendes környezet.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy kizárólag a szobádban, az íróasztalodnál tanulhatsz. Látogass ki egy hangulatos kis parkba, ülj be a kedvenc kávézódba, vagy keress egy kényelmes sarkot a lakás egyik szegletében.

Meglátod, egészen más élmény lesz így a magolás.

Oszd be az idődet!

A siker általában nagyban függ attól, hogy mennyire vagyunk képesek megfelelően beosztani az időnket, illetve a napjainkat. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy ütemtervet készíts, és reális célokat tűzz ki magad elé a napi feladatokkal, valamint a tanulással kapcsolatban.

Ülj le egy pohár kávéval a kezedben és próbáld végiggondolni a hetedet. Ne akarj mindent egyszerre megtanulni: sokkal jobban jársz, ha rendszeresen, rövidebb ideig tanulsz, mintha hosszú órákat magolnál egy ültödben. Számold ki azt is, hogy körülbelül mennyi időt venne igénybe egy-egy feladat, és eszerint próbáld beosztani a teendőket.

Ne felejts el időt hagyni a pihenésre! Fontos, hogy két intenzív tanulással töltött óra között, kikapcsolódj egy kicsit. A pihenés lehetővé teheti, hogy később könnyebben idézd fel a tanultakat.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba