Ez a három tulajdonság megvan benned? Tökéletes vezetővé válhatsz

Szirák Viki
Írta: ,

Mindannyian a saját életünk irányítói vagyunk, de a munka világában mégsem születhet mindenki szuper vezetőnek. Arra ugyanis, hogy másokat inspirálni tudj, a munkájukat összehangold, miközben empatikus és biztonságos légkört teremtesz, nem mindenki képes. Ha viszont az alábbi tulajdonságok mind igazak rád, jó hírünk van, mert belőled tényleg szuper vezető válna!

A jó vezető egyik jellemzője, hogy minden tettéért vállalja a felelősséget, és nem csak az alkalmazottaitól várja el ugyanezt.

Azáltal, hogy több ember irányítását magadra vállalod, kénytelen vagy a felelősségek terén is egyensúlyt teremteni, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a munkatársak is jól érezzék magukat.

Valóban nem lenne igazságos, ha ők minden hibáért komoly leszidást kapnak, míg nálad ugyanez semmilyen körülményekkel nem járna.

Az empátia ugyanis elengedhetetlen a jó munkaközösség megteremtésében, ezt pedig azzal teremtheted meg, ha magadat egyenlőnek tekinted az alkalmazottakkal, és vállalod ezért a felelősséget.

Az erős vezető egyik ismérve, hogy nem csak a munkavégzési folyamatokat tudja hibátlanul levezényelni, hanem az emberek bizalmát is képes elnyerni.

Ha te is azok közé tartozol, akik kimondottan becsületesek, és amit mondasz, azt tényleg meg is teszed, valószínűleg nagyon klassz főnök válna belőled.

Azáltal ugyanis, hogy az ígéreteidet betartod, sikerül megbízható légkört kiépítened az emberek között, és a kollégáid is sokkal bátrabban meg mernek nyílni előtted.

Tudják, hogy számíthatnak rád, és őszinte vagy velük, ez a tulajdonság pedig nagyon sokat számít a munka világában és a hétköznapokban egyaránt!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!