Szingliknek és anyukáknak: pénzügyi tippek 6 női életszakaszra

Sándor Alexandra
Írta: ,
Szingliknek és anyukáknak: pénzügyi tippek 6 női életszakaszra

Trükkös biznisz a pénzzel bánni – nemcsak a banki szektorban, hanem akár a kosztpénz viszonylatában is. Összeszedtünk néhány tanácsot, hogy semmilyen életkorban és –szakaszban ne legyenek anyagi gondjaid!

Egyedülálló vagy?

Napjainkban egyre több nő választja az önálló szabadságot, ami pénzügyi tekintetben is új helyzeteket teremt. Ilyenkor érdemes lefektetni a biztos jövő alapjait

Legyen olyan rövid- és középtávú megtakarításod, amihez bátran nyúlhatsz autó vagy műszaki cikkek vásárlása esetén, illetve ne felejts el magán- vagy önkéntes nyugdíjpénztárat választani!
 
Köss életbiztosítást, hogy semmilyen esetre se maradj anyagi segítség nélkül, és legyen azonnal mozgósítható tőkéd a váratlan eseményekre.
Már összeköltöztetek?

Megtaláltad életed párját, úgyhogy most a következő közös programra vagy már az esküvőre gyűjtötök? Ilyenkor mindenképpen gondold újra az életbiztosításod kondícióit, mert két jövedelem mellett már egy kicsit árnyaltabb a helyzet.

Beszéld meg a kedveseddel, ki milyen arányban járul hozzá a lakhatáshoz, a rezsihez és a bevásárláshoz, valamint nyissatok közös bankszámlát is, ha úgy könnyebb.
 
Fontoljátok meg az élettársi szerződést, továbbá nagyobb tőke esetén a házassági szerződést is!

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!