Havonta 10 ezret is elveszítesz – 4 apró kiadás, ami a hónap végére komoly tétel

Zabolai Margit
Írta: ,
Havonta 10 ezret is elveszítesz – 4 apró kiadás, ami a hónap végére komoly tétel

Igyekszel megfogni a pénz, a hó végére mégsem marad elég a zsebedben? Vagy csak jó lenne néhány ezrest megspórolni, és a malacperselybe tenni egy utazásra, egy klassz cipőre, vagy egy lakásfelújítási alapba? Lehet, hogy ha végigmész a listánkon, kiderül, hogy egy egészen kevés odafigyeléssel csinos kis összeget takaríthatsz meg, és még az igényeidből sem kell lejjebb adnod.

Reggeli kávé

Te is az a típus vagy, akit munkába menet a kezében szorongatott kávé tart ébren a metrón? Megértjük, de az apró luxus havi szinten már észrevehető összegbe kerülhet.

Ha például minden alkalommal 250 forintért veszel kávét, az 20 munkanappal számolva máris 5.000 forint egy hónapban!

A megoldás? Természetesen nem az, hogy lemondasz a kávédról, de érdemes szerezni egy kis termoszt, amibe a reggeli forró italodat töltöd, és így máris olcsóbban viheted magaddal az éltető italt.

Nem tart több időbe elkészíteni, mint amennyit a büfénél sorban állnál érte, és bár a kávét meg a tejet így is meg kell venni, egy adag kávé jóval kevesebből is kijön – valószínűleg az egy heti bolti kávé árából egész hónapban ellehetsz.

Kidobott élelem

Hátborzongató statisztikákat látni arról, mennyi étel landol egy átlagos magyar család szemetesében minden héten. 

Persze, ha egyszerre ejted meg a bevásárlást, azzal valószínűleg sokat spórolsz, de vigyázz, hogy a romlandó élelmiszerekből ilyenkor tényleg csak annyit vegyél, amennyit el is fogyasztotok.

A kidobott felvágott látszólag csak pár száz forintos tétel, de minden héten már ezresekre rúghat, arról nem is beszélve, hogy ehelyett valami mást ettél, tehát kétszeres a kiadásod.

Mindig listával menj bevásárolni, gondold át, hogy a következő napokban hányszor eszel majd otthon, és semmiképpen se korogjon a gyomrod, amikor a boltba mész, mert úgy mindent megveszel majd, amit csak megkívánsz.

Késedelmi kamatok

Villanyszámla, telefon, internet, fűtés, kábeltévé… Nem egyszerű minden számla határidejét észben tartanod. Ha veled is sokszor előfordul, hogy a megérkező számlát félreteszed addig, amíg fizetést kapsz, aztán jól meg is feledkezel róla, állíts be magadnak emlékeztetőt a számlák határidőivel!

Ezek általában minden hónapban ugyanarra a napra esnek, így, ha biztosan tudod, hogy lesz pénz a kártyádon, akár engedélyezheted is a szolgáltatónak, hogy leemelje az adott összeget, így neked nem lesz vele dolgod.

Ha inkább magad intézed az ilyesmit, egy havi alkalmakra beállított telefonos emlékeztető is segít, így megspórolhatod a késedelmi díjakat, amik néhány száz forinttól több ezres fölösleges kiadást jelenthetnek havonta.

Ingyen telefon

Ugye nem szoktál még mindig mindenkit telefonon, pénzért hívni? Vagy igen? Akkor gyorsan szokj le róla! Ha a zsebedben okostelefon lapul, ne csak arra használd, hogy a metrón sudokut játssz vele!

A legtöbb előfizetés korlátlan internethasználatot tartalmaz – győződj meg róla, hogy a tiéd is ilyen-e! – de ha otthon vagy, akkor a telefonod valószínűleg amúgy is a wifit használja, vagyis azt az internetet, amit egyszer már kifizettél.

Számtalan alkalmazás létezik, amivel ingyen hívhatjátok egymást, de még a Facebook csevegő funkciójába is van beépítve hanghívás, ami egy filléredbe sem kerül, hiszen a már adott internethálózatot használod vele. Ne fizess kétszer ugyanazért, használd ki a szolgáltatás minden előnyét!

Galéria / Otthonos lakás dekoráció kevés pénzből
Otthonos lakás dekoráció kevés pénzből Megnézem
a galériát!

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!