8 lépés a tökéletes munkakörnyezet kialakításához

Stumpf Bea
Írta: ,

Kutatások is bizonyítják, hogy az, hogy milyen környezetben dolgozol, milyen tárgyak vagy emberek vesznek körül, nagyban befolyásolja azt, hogy mennyire vagy hatékony és hogy élvezed-e a munkával töltött órákat. Lássuk, milyen egyszerű lépések vezetnek ahhoz, hogy bárhol is vagy, szuper munkakörnyezetet tudj kialakítani!

A megfelelő papír-írószer kiválasztása Kép forrása: wishwishwish.net

Apróságnak tűnik, de mivel a gyengébbik nem képviselői vagyunk, a kis finomságok azok, amik fel tudják dobni a kedvünket, ösztönzik a kreativitásunkat és a hatékonyságunkat.

Bárhol is vagy, ha dolgozol, legyen körülötted egy-két olyan ceruza vagy toll, amit igazán szeretsz, ami jól néz ki, szeretsz vele írni, amire csak ránézve is jó érzések töltenek el.

Mindig legyen az asztalodon egy-két tömb színes post-it, amik nem csak hasznosak, de egy kis színt is visznek az asztalodra, valamint ha használsz mappákat, azokat is próbáld meg feldobni praktikus és színes címkékkel és szerezz be egy olyan füzetet vagy határidőnaplót, ami mindig nálad van, amibe a feladatlistáidat, a gondolataidat vagy a fontos meetingeket rögzíted.

Olyat válassz, ami praktikus méretű, ami motivál, tetszik a borítója és a benne lévő lapok is!

Keretes emlékek Kép forrása: frenchbydesignblog.com

Nem csak motiváló, de egyben nagyon személyessé is teszi a munkahelyi vagy a home office asztalodat, ha kiteszel valamilyen fényképet vagy műalkotást arról, ami téged inspirál.

Lehet ez a gyerekeid bekeretezett rajza, egy családi fotó, a kedvenc képed a tavalyi nyaralásról vagy ha az irodádban van rá lehetőség, akkor akár egy több elemből motivation wall is.

Ha nincs arra lehetőség, hogy az asztalodra bármi személyes tárgy is kikerüljön, akkor állítsd be személyes hátteret vagy képernyőkínélőt az asztalodon, vagy a mindentudó füzeted belső borítójára rögzítsd ezt az adott képet.

A lényeg minden esetben az, hogy amikor ránézel erre a képre, jó érzés töltsön el, és emlékeztesd magad arra, hogy mi az, amit igazán szeretsz az életben.