7 egyszerű dolog, amit a sikeres emberek minden reggel elvégeznek

Balatoni Dóra
Írta: ,
7 egyszerű dolog, amit a sikeres emberek minden reggel elvégeznek

Tudjuk, hogy nem azért leszel sikeres, mert elolvasod ezt a cikket, sőt, akkor sem, ha lemásolod mások szokásait. Ha a sikernek titka lenne, már publikus lenne. De akkor is érdekes szabályszerűség van azok életében, akik sokat elértek már. Vajon ők hogyan csinálják? Mi a sikerük titka?

Korán kelnek Kép forrása: depositphotos.com

Nem vagy korán kelő típus? Pedig ha tudnád mi mindent meg tudsz reggelente tenni és mennyivel jobban haladnál a dolgaiddal, újra átgondolnád, hogy benyomod-e a szundit.

Statisztikák azt mutatják, hogy a sikeres emberek nem vesztegetik az idejüket, nem alszanak túl sokáig. Martha Stewart például hajnali 5-kor kel, de Steve Jobs sem várta meg a napfelkeltét. Korán reggel az agyunk sokkal élesebb, mint máskor és ezt érdemes kihasználnunk.

Hatásos, ha a korán kelést kiegészíted valamilyen reggeli rituáléval, mint a meditálás vagy a reggeli sport.

Egyszerre csak egy dologgal foglalkoznak Kép forrása: depositphotos.com

A sikeres emberek mindig maguknál hordják a határidőnaplójukat (persze ma már van erre okostelefon app). Egyszerre csakis egy dologra koncentrálnak, és csak akkor lépnek tovább a következő megoldandó feladatra, ha már az előzővel végeztek.

Egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy káosszá váljon a munkájuk - te miért engednéd?

Gondold át, mi az, amit sürgősen meg kell csinálnod, mi az, aminek közeleg a határideje. Tervezd meg előre a napodat és készíts listát a teendőidről. Ha az egyik munkáddal végeztél, pipáld ki vagy húzd ki a listádról. Hidd el, nagyon jó érzés lesz, amikor szépen sorban haladsz és látod, hogy van értelme a munkának.