Mit ajándékozz a kollégáknak? Tippek, hogy a munkahelyi karácsony ne nyűg legyen

Zabolai Margit
Írta: ,
Mit ajándékozz a kollégáknak? Tippek, hogy a munkahelyi karácsony ne nyűg legyen

Az ünnepek közeledtével mindig előkerül a munkahelyi ajándékozás kérdése, ami éppúgy lehet kedves, szívmelengető gesztus, mint kellemetlen kötelesség. Ha szerencsések vagytok, és jó a közösség, akkor megbeszélhetitek, hogy adtok-e ajándékot egymásnak, esetleg egy értékkeretet is megszabtok, ami mindenkinek megfelel. Az alábbiakban néhány tipp következik, hogy a munkahelyi ajándékozás ne kínos teher legyen!

Értékes, de ne drága!

Ha a munkatársaidnak veszel ajándékot, olyasmit vegyél, ami jelentéssel bír, de nem túl drága. Egy több ezer forintos ajándék zavarba hozhatja őket, ebben a szituációban egyáltalán nem is illik ilyesmit ajándékozni.
Valami, amit a munkahelyen használhatnak, tökéletesen megfelel: egy adag finom tea és egy aranyos bögre például tökéletes választás.

Kerüld a személyeskedést!

Hacsak nem vagytok egészen közeli, baráti viszonyban a kollégáddal, kerüld az olyan ajándékokat, amelyekhez jobban kellene ismerned az ízlését.
Egy narancs és pink csíkos nyakkendő neked talán tetszik, de az is lehet, hogy a kollégádról gondolod, hogy tetszeni fog neki, ha mégsem viseli soha, az mindkettőtöknek csak kínos helyzetet teremt.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!