A kivételesen karizmatikus emberek 5 titka

Sándor Alexandra
Írta: ,

Azt hiszed, a hogy a legmegnyerőbb kisugárzású emberek egytől egyig tökéletesek? Hogy karizmájuk csakis a kivételes képességeiknek, vagyonuknak vagy külsejüknek tudható be? Valójában nem ez a helyzet, tehát akár te is olyanná válhatsz, akit imádnak a népek!

Elfogadják a tökéletlenséget

Egy amerikai pszichológus, Richard Wiseman érdekes kísérletet végzett. Két színésznőt kért meg, hogy árusítsanak turmixgépet egy nagyáruházban.

Az egyes számú színésznő tökéletes prezentáció után makulátlan smoothie-t kínált az egybegyűlteknek.

A kettes számúnak is nagyszerű volt az előadása, az italkészítésbe azonban hiba csúszott: elfelejtette rácsavarni a készülékre a fedelét, így az egész arcát beterítette.

Találd ki, melyikük adott el több terméket, és melyiknek a munkáját jutalmazták több ponttal a vásárlók az értékelés alkalmával…

A ketteske szerethetőbbnek bizonyult, ennélfogva nagyobb hatást gyakorolt a közönségre. A tökéletesség tehát elbújhat a természetes ügyetlenség mögött!

Képesek hallgatni

Nem véletlenül van két füled és egy szád – ez megmutatja, milyen arányban kell viszonyulnia a hallgatásnak a beszédhez.

A karizmatikus emberek tudják, mikor és hogyan szükséges hallgatni, és pokoli jók benne.

Kezdetnek az is megteszi, ha megpróbálod egy kissé eltolni az arányt.

Segíthet az első lépések megtételében, ha tisztázó kérdéseket teszel fel a beszélgetőpartnerednek.

Ahelyett, hogy a kapcsolatépítő diskurzusok alkalmával mindig a felszínt kapargatnátok, kérj nyugodtan pontosítást és példákat!

Ebből a többiek érezni fogják, hogy kíváncsi vagy rájuk és minél jobban meg akarod érteni őket. Ne feledd: amíg beszélsz, nem tanulsz.