Ilyen hozzáállással lehetsz sikeres már huszonévesen

Sándor Alexandra
Írta: ,

Tévedés, hogy csakis bizonyos életkorban „van jogod” a sikerhez. Az élettapasztalat ugyanis messze nem az esztendők számának függvénye. Pontokba szedtük, mi kell ahhoz, hogy a veled történtekből a lehető legépítőbb következtetést vonhasd le, így korlátok nélküli lehetőségek tárházaként tekinthess a jövőre.

Mindig legyél hálás!

Ha valaki jót tett veled, ne legyél rest kifejezni a háládat élő szóban, telefonon vagy legalább egy e-mailben.

A két legnagyobb belső gát, ami a fiatalokat akadályozza a céljaik elérésében, hogy mindent azonnal akarnak, és nem bíznak senkiben.

A munkaerőpiac mostoha körülményei között hiába tűnik nyilvánvalónak, hogy csak magadra számíthatsz, tulajdonképpen mindig lesz a másik oldalon valaki, akitől munkát és pénzt kapsz – még akkor is, ha vállalkozói létformát választasz.

Ennek megfelelően hálára is van okod, ami a megfelelő formában egyáltalán nem „nyalizás”, sokkal inkább egy kedves gesztus.

Fogadd el a változást!

Akár jól megy éppen a szekér, akár mélypontot élsz át, mindig tartsd szem előtt: a szerencse forgandó.

A helyes következtetés mégsem az, hogy folyton a jövőn és az előkészületeken kell járnia az eszednek – hanem hogy ésszel élj a jelenben!

A pozitív fejleményekért legyél hálás, és azokat igyekezz felidézni, amikor éppen összeomlik körülötted a világ.


Nehéz helyzet? 5 tipp, hogy akkor is egyben maradj, ha minden összeomlik


A bizonyosság, hogy történtek már veled csodák, és még fognak is, segít a legnagyobb örvényben is felszínen maradni. A karrieredben például előfordulhat, hogy egy ideig nincs munkád.

A bősz keresgélés mellett ilyenkor szánj időt valamilyen építő tevékenységre, hiszen nem azért kaptál kényszerszabadságot a sorstól, hogy bosszankodj!