Így készülhetsz fel pozitív gondolkodással a következő munkahétre

Írta: ,

Arról szól a vasárnapod, hogy a hétvége lezárulta miatt siránkozol? Pedig nem lehetetlen, hogy pont olyan jó kedvvel térj vissza hétfő reggel a munkahelyedre, ahogy pénteken eljöttél onnan. A következő tippek megfogadásával egy csomó stressztől megkímélheted magad, ráadásul minden eddiginél hatékonyabbá válhatsz!

Ne utáld a hétfőt!

1/5 Ne utáld a hétfőt!

Ezerszer hangoztatott közhely, hogy nem az számít, mi történik veled, hanem az, hogy hogyan éled meg.

Maga a tény tehát, hogy a naptár szerint éppen hétfő van, önmagában egyáltalán nem jogosít fel semmiféle rossz érzésre.

Te döntöd el, hogyan viszonyulsz ehhez a naphoz, illetve a munkahét kezdetéhez. Ha akarod, akár örök pénteked is lehet!

Vizualizáld előre, hogy frissen és kipihenten jelensz meg a munkahelyeden, ahol könnyedén veszed az akadályokat, és minden a lehető legsimábban megy.

Tudod, a vonzás törvénye alapján akkor fog hiba csúszni a gépezetbe, ha előre rettegsz…


Mást is vonzanál? Ezekkel a lépésekkel vonzod be a megérdemelt szerelmet


 

Találj örömöt a munkádban!

2/5 Találj örömöt a munkádban!

Nem számít, milyen nap van éppen, ha igazán szereted a tevékenységet, amivel pénzt keresel.

Amennyiben képtelen vagy őszinte lelkesedést tanúsítani a munkád iránt, írj listát arról, miért is jó ez neked, illetve milyen előrelépést hozol vele mások életébe.

Nem kell feltétlenül magasztos célokban gondolkodnod: már az is fantasztikus dolog, hogy viszonylag megteremted vele az anyagi biztonságod. Ha megtanulsz hálásnak lenni a jelenlegi helyzetedért, sokkal nagyobb eséllyel tudsz majd előrelépni.

A cél ugyanis, hogy a szenvedély motiváljon a karrieredben – egészen hétfő reggeltől péntek estig, sőt a fennmaradó időszakban is.

Ragassz mosolyt a kollégákra!

3/5 Ragassz mosolyt a kollégákra!

A pozitív gondolkodás szerencsére sokkal fertőzőbb az influenzánál.

Ha már egyetlen olyan ember megjelenik az irodában, aki jókedvet sugároz, valószínűleg a többiek is meglátják a fényt az alagút végén, és felhagynak a siránkozással.

Kutatások bizonyítják, hogy optimista hozzáállású kollégák esetén jelentősen csekélyebb a munkahelyi stressz, illetve a termelékenység is javul. A végletekig leegyszerűsítve úgy is fogalmazhatnánk, hogy a siker receptje a mosoly.

Persze, a legfontosabb, hogy szívből jöjjön – még véletlenül sem kell erőltetned, mert azzal ellenkező hatást érhetsz el.

Töltődj fel szombaton!

4/5 Töltődj fel szombaton!

Nehéz jól kezdeni a hetet, ha nem teszel méltó pontot az előzőnek a végére.

Egy csomó foglalkozásnál elengedhetetlen a hétvégi munkavégzés, ám ha mégis van lehetőséged egy kis kikapcsolódásra szombaton, élj a lehetőséggel!

A legsikeresebb emberek mindig szánnak némi időt és energiát arra, hogy ilyenkor a szeretteikkel legyenek, kimenjenek a természetbe, meditáljanak, vagy éppen a kedvenc ételük aromáját élvezzék.

A kiégés megelőzésének a kulcsa, hogy képes legyél feltölteni az energiakészleteidet valamikor. Erre azért éppen a szombat a legideálisabb, mert vasárnap már a következő héten agyalhatsz.

Készülj fel a legjobbra!

5/5 Készülj fel a legjobbra!

„A lehető legrosszabbra kell felkészülni, mert akkor legfeljebb kellemesen fogunk csalódni…” – szól a tipikus magyar mentalitás gyermekkorban elsajátított tanítása, ami akár a hétfői szorongást is megalapozhatja.

Gondolj csak bele, mit vársz el saját magadtól és az élettől, ha eleve a legszörnyűbb forgatókönyv jelenik meg a lelki szemeid előtt…

Pedig ha hiszel magadban, és tiszta szívből várod, hogy minden a lehető legkedvezőbben alakuljon, eleve derűlátóbb hozzáállással kezdesz majd bele a dolgokba – így a munkahetekbe is.

Vizualizáld a célokat, lásd magad előtt a jövőbeni eredményeket, és egyszer csak megjelennek!

Te is küzdesz a Garfield-féle hétfői szorongással? Hogyan próbálsz tenni ellene?