Hogyan legyek jó munkaerő úgy, hogy közben ne használjanak ki?

Berényi Nóri
Írta: ,
Hogyan legyek jó munkaerő úgy, hogy közben ne használjanak ki?

Az első munkahely mindenkinek meghatározó. Vagy azért, mert olyan jó és esetleg onnan megy nyugdíjba, vagy, mert megkapja az élet első, igazi pofonjait. Amikor bármennyire erősen próbálkozol, te mindig csak a kezdő leszel a feletteseid szemében. De mi ilyenkor a legjobb megoldás?

A kezdés Kép forrása: jamiehyatt.com

A vállalatok imádják a fiatal, pályakezdő titánokat, mert pontosan tudják, hogy mekkora lendülettel és tettvággyal hagyják el az egyetemet és kezdenek bele első munkájukba.

Arról nem is beszélve, hogy bérezés szempontjából is jóval alacsonyabbak a követelmények.

Ezeket megemésztve kell egy pályakezdőnek belevágni élete első munkájába, de úgy, hogy közben ne vele végeztessék el az összes piti feladatot és ne támasszanak vele szemben irreális követelményeket.

Mindenki szeretne jó első benyomást tenni, de, ha hagyod, hogy kihasználjanak, akkor az a rossz hírünk van, hogy ki is fognak.

Tehát már az elején vázold fel a játékszabályokat a te oldaladról, amitől egyébként csak jobban fognak tisztelni.

Túlóra, csak mértékkel! Kép forrása: pexels.com

A legtöbb ember már átélte a túlóra árnyoldalait, mikor képtelenség esti programot szervezned, hiszen tudod, hogy nagy valószínűséggel úgyis lemondod majd.

Sajnos ez alól nem tudsz mentesülni és gyakran az öreg rókáknak is túlórázniuk kell, viszont ebben is tudsz mértéket tartani.

Nem kell heti hét estéből ötöt az irodában töltened, mert így az élet elsuhan melletted, ezért amikor csak tudsz, gyere el időben akkor, mikor lejár a munkaidőd.

Még akkor is, ha a főnököd úgy dönt, hogy bent marad.

Nyilván rajta jóval nagyobb teher van, jóval nagyobb fizetésért, így ne hasonlítsd magadat hozzá. Neked még igenis fontos, hogy a barátaiddal légy, randizz és ápold a kapcsolataidat. Bár most lehet, hogy ez furán hangzik, de a munka is csak másodlagos szempont.

Ne hagyd, hogy ez határozza meg az életedet.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!