Hogyan érvényesülj a munkahelyeden, ha introvertált személyiség vagy?

Berényi Nóri
Írta: ,

Sokan úgy tekintenek az introvertált személyiségű emberekre, mint életképtelen, depressziós, remete lényekre. Pedig voltaképp csak arról van szó, hogy nekik nincs szükségük arra, hogy kifelé éljenek, mivel tökéletes boldogságban élnek a saját kis világukban. Nem egyszerű egy ilyen személyiséggel érvényesülni a munka világában, de csak addig, amíg meg nem találják azt, amiben igazán jók. Ha te is introvertált vagy, ezzel a néhány hasznos tanáccsal talán könnyebben megy majd az útkeresés.

Derítsd ki, hogy miben vagy jó! Kép forrása: introvertdear.com

Míg egy extrovertált ember az élet bármely területén könnyen elboldogul harsány, törtető személyisége miatt, egy introvertált léleknek ennél jóval nehezebb dolga van. Ha ő nem érzi jól magát egy munkahelyen, akkor az egyből megmutatkozik a hangulatán. Ő képtelen elvállalni egy munkát csak azért, hogy milliókat szakítson vele úgy, hogy közben nem is szereti igazán.

Ha te is az introvertáltak táborát erősíted, akkor törekedj arra, hogy olyan munkát találj, amiben igazán jól érzed magad és legfőképp biztonságban, hiszen talán ez a legfontosabb számodra. Csak meg kell találnod ezt a szakmát, és akkor biztosan szárnyalhatsz majd benne.

Ha még nem vagy ott… Kép forrása: instagram.com

Az élet természetes folyamata a tapasztalás, így elkerülhetetlen, hogy néha olyan helyekre sodorjon a sors, ahol nem érezed komfortosan magad, de ez így van jól, mert az ilyen helyzetekből tanulhatsz a legtöbbet.

Lehet, hogy most egy olyan munkahelyen vagy és egy olyan munkát végzel, amit a legkevésbé sem szeretsz, de ne megrekedt állapotként tekints erre.

Inkább hozd ki a tőled telhető legtöbbet az adott munkádból, és légy benne a legjobb.

Ha pedig megtanultad a leckét, akkor ráléphetsz a következő szintre – a lényeg, hogy légy kitartó!