5 meglepő szakma, amiről eddig biztosan nem hallottál

Írta: ,

„Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és egy napot sem kell dolgoznod az életedben” – tartja a mondás. Néhány szakmára ez az idézet hatványozottan is igaz. Bár a munka szó hallatán a legtöbben olyan klasszikus foglalkozásokra gondolunk, mint az orvos, az ügyvéd vagy a tanár, valójában manapság – kis túlzással – szinte bármilyen tevékenységből pénzt csinálhatunk. Íme néhány egyedi szakma, mely amellett, hogy szórakoztató, még fizetnek is érte!

Hivatásos koszorúslány Kép forrása: itgirlweddings.com

1/5 Hivatásos koszorúslány

Imádsz esküvőkre járni, és jó szervezőképességekkel vagy megáldva? Akkor a koszorúslány szakmát neked találták ki! Az objektív vélemény sokat segíthet egy olyan összetett és gyakran stresszes szituációban, mint az esküvő. Éppen ezért, manapság már az sem ritka, hogy a menyasszony a legjobb barátnő helyett inkább egy profit bérel fel a koszorúslány szerepre.

A szolgáltatás célja, hogy mérsékelje a nagy nappal járó stresszt és megkönnyítse a menyasszony dolgát. A hivatásos koszorúslány tulajdonképpen olyan, mint egy esküvőszervező és egy barátnő egyben, aki biztosítja, hogy semmilyen probléma ne zavarhassa meg a ceremóniát és a lagzit. Ellentétben azonban az esküvőszervezővel, a koszorúslány az ara lelkivilágára is odafigyel, tanácsot ad, beszélget vele, támaszt nyújt, ha szükség van rá.

Székfoglaló Kép forrása: obsid.se

2/5 Székfoglaló

Ha mindig is az volt a vágyad, hogy egyszer a legnépszerűbb A-listás sztárok között bulizhass, akkor itt az ideje, hogy jelentkezz „székfoglalónak”! Hollywoodban bevett szokás, hogy az olyan neves eseményeken, mint az Oscar-díjátadó, a Golden Globe vagy az Emmy-díjátadó, külön személyzetet bérelnek fel, akik a hírességek megüresedett székeire vigyáznak.

Mivel a szervezők nem szeretik az üres székek látványát az említett díjátadókon, ezért ha valaki elhagyja a termet, akkor a székfoglalónak kell a helyére ülni, amíg vissza nem jön. Bár a pozíció legtöbbször önkéntes alapon működik, tehát nem jár anyagi ellenszolgáltatás érte, az élmény, hogy az ember Ryan Reynolds mellett ülhet, már önmagában is igazi ajándék!

Vízi csúszda tesztelő Kép forrása: travelandleisure.com

3/5 Vízi csúszda tesztelő

Képzeld el, milyen lenne, ha az irodai munka helyett egész nap vízi csúszdákat kellene próbálgatnod! Hihetetlennek tűnik? Pedig a hivatásos vízi csúszda tesztelők ezt csinálják!

A medencék és a vízi csúszdák mostanra szinte kötelező elemnek számítanak a gyerekbarát hotelekben, a szülők azonban a nyaralás alatt is szeretnék biztonságban tudni gyermeküket. Itt jön képbe a vízi csúszda tesztelő, aki gondoskodik arról, hogy még az átadás előtt kijavítsák az esetleges hibákat.

Bár a munka rengeteg utazással és szórakozással jár, egyúttal a felelősség is nagy az ember vállán, hiszen ő dönti el, hogy egy adott csúszda megfelel-e a kötelező biztonsági előírásoknak és kellő mértékben izgalmas-e a vendégek számára.

Étel stylist Kép forrása: elciervo.co

4/5 Étel stylist

Íme egy munka, amely végre lehetővé teszi, hogy játssz az étellel

A hamburger csak egy hamburger, egészen addig, amíg megfelelő környezetben, megfelelő szemszögből és világítással le nem fotózza valaki.

Az étel stylist feladata az, hogy a filmekben, reklámokban és hirdetésekben megjelenő ételek ínycsiklandozónak tűnjenek.

Ezért van az, hogy az általad készített fogás soha nem fog úgy kinézni, mint a szakácskönyvek képein, még akkor sem, ha lépésről-lépésre követed az utasításokat.

Hivatásos alvó Kép forrása: tumblr, amourdesfemme

5/5 Hivatásos alvó

Egyesek számára az alvás hobbi és munka is egyben.

Az alváskutatók és az orvosok ugyanis gyakorta keresnek kísérleti alanyokat, akiknél tanulmányozhatják az alvási szokásokat. Itt tényleg nincs már a munkaköri leírásban, mint az alvás!

Hasonló a helyzet a szállodai ágyak tesztelőivel is, akiket azért bérelnek fel a luxushotelek, hogy felmérhessék az egyes lakosztályokban található ágyak kényelmi szintjét.