Erre számíthatsz, miután visszamész dolgozni szülés után

Szőke Angéla
Írta: ,
Erre számíthatsz, miután visszamész dolgozni szülés után

Kép forrása: unsplash

Ha még nem volt benne részed, nem könnyű elmagyarázni, milyen érzés anyaként visszamenni dolgozni, főleg az első napok idegességét. Az újdonsült anyuka nem csak amiatt izgul, hogy helyt tud-e még állni munkahelyén a nagy kihagyás után, hanem lelkiismeretfurdalása is van, amiért magára hagyja gyermekét. Ugyanakkor sokan vágynak is arra, hogy kiszakadjanak kicsit a babázásból és visszatérjenek régi életükbe, de ez sosem könnyű.

Az alábbi öt dologra számíts, mikor visszamész dolgozni szülés után.

Hullafáradt leszel Kép forrása: fizkes/Depositphotos.com

Van, aki pár hónappal a szülés után már visszamegy dolgozni - ez a gyakorlat főleg a nyugat-európai országokban bevett szokás – mert fontos számára a karrierje, vagy egyszerűen kénytelen.

Ilyenkor előfordul, hogy a baba még felkel éjszakánként enni, így a munkában hullafáradtan kell majd helyt állnod.

Ilyenkor fontos, hogy ne légy túl szigorú önmagaddal.

Csomagolj tápláló elemózsiát és nassolnivalót, hogy kibírd a nap végéig.

Anyaként könnyű elfeledkezni saját magunkról, pedig ez a legfontosabb, hiszen a családnak egy kiegyensúlyozott anyukára van szüksége.

Szorongani fogsz Kép forrása: unsplash

A régi-új környezetbe újra beilleszkedni kihívás lehet.

Bármennyi idő is telt el, a munkahelyen is voltak változások, illetve anyaként te is más ember lettél.

Bele kell jönnöd újra a munka ritmusába, mindezt úgy, hogy közben minden bizonnyal szeparációs szorongással küzdesz, hiszen először hagyod el egész napra a picit.

Ha emiatt ideges vagy, nem tudsz koncentrálni, így ilyenkor telefonálj nyugodtan: Akár a bölcsi, az apuka, vagy a babysitter vigyáz a picire, nem fognak hibáztatni, ha olykor odacsörögsz, hogy minden rendben van-e.

Ha úgy érzed, a szorongás elviselhetetlen, konzultálj orvosoddal, hiszen ez a szülés utáni depresszió egyik jele is lehet.