A világmegváltó munkakörnyezet apróságokon múlik? Tippek az íróasztalod rendben tartásához

Gerber Petra
Írta: ,

Ha Te is otthonról dolgozol, akkor szinte elengedhetetlen számodra egy olyan munkabázis, ahol inspiratív környezetben tudsz dolgozni. Ahhoz azonban, hogy munka közben is jól tudd magad érezni fontos, hogy kényelmessé tudd tenni az asztalod. A harmónia és rend megteremtéséhez gyűjtöttünk most neked néhány szuper dolgozószobai praktikát:

A kacatokkal az a baj, hogy újra és újra megjelennek. Nem tudni hogyan, nem tudni miért, de a felesleges papírfecnik mindig ott vannak, éppen ezért rendszeresen meg kell szabadulnod tőlük, mielőtt a környezet diszkomfortossá válna.

Nincs mit szépíteni: a lomtalanítás örökös meló, de megéri. Emlékszel a Kezdő című filmre, amiben Robert De Niro senior gyakornokot alakít? Itt a fiatalokból álló munkaközösség hagyta, hogy az iroda közepén álló asztalon folyamatosan gyűljenek a kacatok. Mindenkit zavart, de senki nem tüntette el, kivéve De Nirot. Sajnos a generációnkra nagyon jellemző a kacathalmozás.

Bien tipp: Mindig tarts egy kukát az asztalod mellett, ebbe dobáld a felesleges dolgokat, a heti takarítás alatt pedig mindig ürítsd!

 

Tudjuk, ez nagy falat! Pedig a rendszerezés sok mindennek az alfája és omegája és az íróasztal esetében is kiemelt jelentőséggel bír.

Ha ugyanis mindennek meg van a helye és mindig mindent vissza is teszel ugyanoda, akkor egyfelől egy csomó felesleges idegességtől kíméled meg magad, és sokkal kisebb eséllyel alakul ki végeláthatatlan káosz az asztalodon. Ha rendben tartod a munkakörnyezeted, akkor az is egészen biztos, hogy nem gyomorgörccsel ülsz majd le dolgozni, hiszen a tér minden szempontból alkalmas lesz arra, hogy kreatív és kihívást jelentő feladatokat oldj majd meg.

Ha pedig grátisz az ízlésed szerint is dekorálod és személyre szabott a felségterületed, akkor még az is lehet, hogy világokat váltasz majd meg!Bien tipp: Régi dobozokból, poharakból, kaspókból nagyszerű tárolókat alakíthatsz ki az írószereid és mappáid számára. Fújd le őket például arany színűre, és máris menő kiegészítők válnak belőlük!