A vezetők körében gyakoribb! 5 jel, hogy pszichopata a főnököd

Zabolai Margit
Írta: ,

A pszichopatákat hajlamosak vagyunk őrült sorozatgyilkosokként elképzelni, pedig a legtöbbjük képes beilleszkedni a társadalomba, családot alapít, munkát vállal, és még kifejezetten sikeres is lehet benne. Egyes felmérések szerint ráadásul a vezető beosztásban dolgozók között akár háromszor vagy ötször is gyakoribb lehet ennek az állapotnak az előfordulása! De vajon a te főnököd is érintett? Az alábbi jelek árulkodhatnak!

Elbűvölő egyéniség

Az első találkozásotokkor a főnököd elbűvölő, barátságos és közvetlen volt? Úgy érezted, ez lesz életed legszuperebb munkahelye, ahol végre a főnököd mellett is elengedheted magadat?

Ha visszagondolva szinte úgy tűnik, hogy a felettesed csak azért öltötte fel ezt a barátságos arcot, hogy a biztonság hamis illúziójában sokkal fájdalmasabb legyen, amikor könyörtelenül lecsap, és indokolatlan szigorral kér számon rajtad valamit, akkor van esély rá, hogy pszichopatával van dolgod.

Ezek az emberek ugyanis remekül megtanulják, hogyan férkőzzenek mások bizalmába, csak hogy utána még nagyobb kontrollt gyakoroljanak fölöttük - állítják a pszichológusok.

 

Kontroll kényszer

Egy jó főnök nem mindenről maga dönt, hanem megtanulja, hogyan válassza ki azokat az embereket, akik megfelelően végzik el a kijelölt feladatokat, és szükség esetén döntéseket is tudnak hozni.

Ha a te főnököd egyáltalán nem képes kiengedni az irányítását a keze alól, és a lehető legapróbb dolgokat is folyamatosan szemmel tartja, az szintén intő jel lehet.


Munkahelyi terror? Ismerd fel a jeleket!


A pszichopaták számára fontos, hogy ők irányítsanak, és nem szeretik, ha valaki eltér a játékszabályaiktól. Mivel sokszor narcisztikus személyiségek is, fontos nekik, hogy úgy tűnjön, nélkülük még a fénymásolóba sem kerülne új papír.