5 rossz szokás, amivel a kollégáid agyára mehetsz

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 rossz szokás, amivel a kollégáid agyára mehetsz

Nem feltétlenül, és nem minden helyzetben az a mérvadó, hogy mit gondol rólad a környezeted. Azonban akadnak olyan idegesítő szokások és a tulajdonságok, amik könnyen ellenszenvessé tehetnek bárkit, aki teret enged nekik! Ha pedig túlzásba esel, könnyen olyan képet festhetsz velük magadról, ami nem tükrözi a valódi személyiségedet... szóval legyél velük nagyon óvatos!

Mindenben a hibát keresed Kép forrása: carlaaston.com

De nem csak mindenben, hanem mindenkiben. Iszonyúan idegesítő és zavaró tud lenni olyasvalakinek a társasága, aki egész álló nap a hibákat és a negatívumokat keresi az életben. Sokkal szebb és nyugodtabb lehetne minden egyes pillanatod, ha nem azzal foglalkoznál, mások miért tették azt, amit, vagy miért gondolkodnak úgy, ahogy!

Hidd el, a te életedre is sokkal jobb hatást gyakorolna, ha a saját házad táján sepregetnél és a magad fejlődésével lennél elfoglalva mások hibáinak részletes feltérképezése helyett!

Folyton a saját gondjaidat hajtogatod Kép forrása: theofficestylist.com

Időnként persze veled is megeshet, hogy nagyon nem úgy sikerülnek a dolgaid, ahogy eltervezted, vagy tényleg minden összeesküdött ellened, de még ez sem ok arra, hogy körülötted mindenki életkedvét elvedd!

Akkor pedig főleg borítékolhatod, hogy kivívod a környezeted rosszallását, ha ez a negatív hozzáállás nem csak néha jellemző rád, hanem gyakorlatilag állandósul, életmódszerűvé válik.

Ennél már csak az a rosszabb, ha valójában nincs is igazi okod panaszkodni (tehát túlságosan felnagyítod a gondjaidat), és nem veszed észre, hogy éppen olyasvalakinek mondod a magadét, aki tényleg szörnyűséges problémákkal küzd.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató