5 rossz szokás, amivel a kollégáid agyára mehetsz

Írta: ,

Nem feltétlenül, és nem minden helyzetben az a mérvadó, hogy mit gondol rólad a környezeted. Azonban akadnak olyan idegesítő szokások és a tulajdonságok, amik könnyen ellenszenvessé tehetnek bárkit, aki teret enged nekik! Ha pedig túlzásba esel, könnyen olyan képet festhetsz velük magadról, ami nem tükrözi a valódi személyiségedet... szóval legyél velük nagyon óvatos!

Mindenben a hibát keresed Kép forrása: carlaaston.com

1/5 Mindenben a hibát keresed

De nem csak mindenben, hanem mindenkiben. Iszonyúan idegesítő és zavaró tud lenni olyasvalakinek a társasága, aki egész álló nap a hibákat és a negatívumokat keresi az életben. Sokkal szebb és nyugodtabb lehetne minden egyes pillanatod, ha nem azzal foglalkoznál, mások miért tették azt, amit, vagy miért gondolkodnak úgy, ahogy!

Hidd el, a te életedre is sokkal jobb hatást gyakorolna, ha a saját házad táján sepregetnél és a magad fejlődésével lennél elfoglalva mások hibáinak részletes feltérképezése helyett!

Folyton a saját gondjaidat hajtogatod Kép forrása: theofficestylist.com

2/5 Folyton a saját gondjaidat hajtogatod

Időnként persze veled is megeshet, hogy nagyon nem úgy sikerülnek a dolgaid, ahogy eltervezted, vagy tényleg minden összeesküdött ellened, de még ez sem ok arra, hogy körülötted mindenki életkedvét elvedd!

Akkor pedig főleg borítékolhatod, hogy kivívod a környezeted rosszallását, ha ez a negatív hozzáállás nem csak néha jellemző rád, hanem gyakorlatilag állandósul, életmódszerűvé válik.

Ennél már csak az a rosszabb, ha valójában nincs is igazi okod panaszkodni (tehát túlságosan felnagyítod a gondjaidat), és nem veszed észre, hogy éppen olyasvalakinek mondod a magadét, aki tényleg szörnyűséges problémákkal küzd.

Nem bírod ki, ha nincs igazad Kép forrása: work-outfits.com

3/5 Nem bírod ki, ha nincs igazad

Akár munkahelyről, akár párkapcsolatról, barátságról beszélünk, mindenki követ el baklövéseket – időnként önhibáján kívül. Azonban talán az egyik legidegesítőbb tulajdonság, ha ezeket a hibákat nem vagy képes elismerni, még a legapróbb, valójában tárgytalan nézeteltérésekben sem vagy hajlandó elfogadni, hogy nem volt igazad.

Addig ütöd a forró vasat, amíg a beszélgetőpartnered – normális felnőtthöz méltóan – rá nem legyint az egészre. Inkább abbahagyja a vitát azzal a tudattal, hogy ennyire makacs és önfejű vagy, és „veled nem lehet beszélni”. Mi ezzel a gond? Nos, azon felül, hogy ez a tulajdonság idegesítő és gyerekes, a valódi konfliktust nem oldja fel.

Sosem vállalsz felelősséget Kép forrása: stylishwife.com

4/5 Sosem vállalsz felelősséget

Szintén gyerekes vonás, ám mégis rengeteg felnőttre jellemző a felelősség elhárítása. Ugyancsak több területen megnyilvánulhat ez a tulajdonság: hibáztathatod a kollégákat, főnöködet a sikertelenségedért, a genetikát a túlsúlyodért, vagy éppen a világ összes férfiját a tragikus szerelmi életedért.

Nem állítjuk, hogy minden esetben mellékes szereplő lenne a környezeted, de ha az állandó panaszkodásodban nyoma sincs a felelősségvállalásnak, akkor számíts rá, hogy nem igazán fognak komolyan venni. Ideje elfogadni, hogy a saját életednek te vagy az irányítója, alakítója és véletlenül nem történik veled semmi!

Állandóan elkésel Kép forrása: careergirldaily.com

5/5 Állandóan elkésel

Jöjjön a sor végén egy borzasztóan rossz szokás, a késés! A pontosságnak manapság iszonyúan fontos szerep jut, legalábbis akkor, ha nem egy mediterrán, vidéki falucskában tengeted a mindennapjaidat.

A modern életvitel megköveteli, hogy percre pontosan mindennel elkészülj, minden határidőt betarts, hiszen ha ezeknek a feltételeknek nem teszel eleget, akár ki is penderíthetnek a munkahelyedről. 

De a magánéletben szintén nagyon zavaró, ha mindig rád kell várni, és még felnőttként sem tudod beosztani az idődet – és ez csak fokozódik, ha késés állandó halogatásból, lustaságból ered… Szóval mikor is van a következő időpont, amire oda kellene érned?