5 meglepő tény a sikeres emberek útjáról

Írta: ,

Ismersz olyanokat, akiknek látszólag csak megszületniük volt nehéz, mert kívülről úgy tűnik, hogy minden az ölükbe hullik? Az ő útjukról mesélünk most néhány dolgot, aminek köszönhetően rájössz majd: csak döntés kérdése, hogy te is a nyomdokaikba lépj!

Csöppet sem könnyű

1/5 Csöppet sem könnyű

Felismerni a saját igényeidet, aszerint kijelölni a céljaidat, és nap mint nap kiállni a megvalósításukért… nem kis feladat.

Menet közben mindig akadnak, akik nem értik, mit miért (nem) csinálsz, és olyankor minden addiginál nagyobb levegőt kell venned, mielőtt kimondod, mit gondolsz éppen.

Úgyhogy mindvégig erősnek és határozottnak kell maradnod, ami egy idő után már reflexből megy ugyan, de az élet így is tartogat majd új kihívással járó helyzeteket.

A legnagyobb csattanó az egészben, hogy bár az akadályok igencsak valósnak tűnnek, jelentős részük csakis a fejedben létezik – hiszen összességében kit érdekel például, mit gondolnak rólad azok, akikkel semmi dolgod nincsen?

Nem várt lehetőség

2/5 Nem várt lehetőség

A nagy lehetőség szinte sohasem akkor kopogtat, amikor a legjobban várod. Időbe szokott telni, míg a sors végre úgy gondolja: kiérdemelted, tessék.

Talán már le is mondasz róla, s csak a lelked legmélyén hiszel benne, hogy sikerülhet… Na, pont akkor fog megtörténni a csoda, aminek köszönhetően végre képes leszel távlatból szemlélni az egészet.

Világossá válik, miért pont akkor és ott érkezett a lehetőség az életedbe, s korábban miért nem álltál rá készen, hiába érezted úgy, hogy igen.

Fontos tehát, hogy mindig, minden helyzetben képes legyél felismerni a feléd nyújtott kezet, és ne legyél rest megragadni – hiszen lényegében ezen múlik minden.

Képes vagy rá

3/5 Képes vagy rá

Benned is ott van a potenciál, ha nyughatatlanul keresed a következő dolgot, ami előrevihet az utadon, a karrieredben vagy a magánéletedben.

Az előrelépés benned van. Annak a kibővítése, amire itt és most képesnek tartod magad.

A régi hiedelmeid elengedéséről szól, amelyekbe hosszú éveken át kapaszkodtál, nehogy ki kelljen törni a kényelmes komfortzónádból. Az a szép benne, hogy helyettük már tudatosan az újdonságot választod.

Tehát ne agyalj a múlton – elég, ha a legfontosabb következtetések levonása után már csak a jelenben élsz, illetve előre tekintesz. Ez tesz képessé arra, hogy elérj mindent.

Egyre jobb lesz

4/5 Egyre jobb lesz

Nem vicc, és nem is túlzás: amint ráakadsz a saját utadra, s rájössz az előrelépés ízére, életed olyan lesz, mint egy valóra vált mese.

Már nemcsak álmodsz majd a lehetőségekről, hanem odakerülsz az események sűrűjébe, amikor napról napra döntéseket kell hoznod, és újabb dolgokat tanulhatsz meg saját magadról.

Azzá az emberré fogsz válni, aki tisztában van a saját tudásával, és azzal, hogy mit akar elérni az életben. Tudni fogod, hogy a cselekedeteid és a vágyaid kölcsönhatásban vannak.

Rájössz, hogy nem érdemes kicsiben játszani, hiszen ha többre pályázol, többet kapsz, és másoknak is többet tudsz nyújtani

Az erő mindig veled marad

5/5 Az erő mindig veled marad

Amikor eléred a mélypontot, és úgy gondolod, hogy kész, vége, ennyi volt… akkor kezdődik csak az igazi móka!

Ugyanis ez a fajta tapasztalat pont arra szolgál, hogy utána többre értékeld az emelkedést és a csúcsot.

A sors mindig biztosítani fog egy lehetőséget, hogy belekapaszkodva kimássz a csávából: egy beszélgetés, egy ajánlat vagy akár egy új ötlet ki fog rángatni a gödörből.

Csak látszat lesz azonban, hogy a segítség kívülről jön, hiszen tulajdonképpen a saját határtalan energiád nyilvánul meg az anyagi világban, hogy továbblendítsen az utadon.

Nincs ebben se boszorkányság, se Csillagok háborúja: az erő mindig is veled volt, és veled is marad!