5 jele annak, hogy hiába tagadod, utálod a munkádat

Írta: ,

Nem lelkesedsz a melódért, de azért egészen jól elvagy. Kiforrottak a kis túlélő technikáid, hogy hétfőtől péntekig tűrhetően érezd magad. De vajon ez elég-e a boldogsághoz? A következő vészcsengők nemleges válaszról árulkodnak…

Cukorlökettel üzemelsz

1/5 Cukorlökettel üzemelsz

Energiaital, csoki, sütemények… Mindennap, vagy akár néhány óránként szükséged van valami ilyesmire, hogy kihúzd a munkaidő végéig.

Igyekszel bemesélni magadnak, hogy ennyit igazán megérdemelsz, meg különben is azért kell, mert fáradt vagy.

A valóságban azonban ez az egyik legegyszerűbb önvigasztalási folyamat.

Jutalomként éled meg a néhány perces szárnyalást, amit a hirtelen vércukorszint-emelkedés ad, az utána bekövetkező törvényszerű mélypont során pedig újabb adagért sóvárogsz, hogy ne borulj horkolva az asztalra.

Hiába próbálsz ki bármilyen „cukor-detox” diétát: amíg belső igényed van a szénhidrátok jelentette „simogatásra”, az egészséged is veszélyben van.

Folyton máshol jár az eszed

2/5 Folyton máshol jár az eszed

Becsülettel elvégzed a munkádat, ám közben csillapíthatatlan vágyat érzel a legfrissebb celebhírek elolvasására?

Vagy folyton a telefonodat nézegeted, esetleg világmegváltó terveket szövögetsz a fejedben?

Mivel a legtöbb ember gondolatai meglehetősen szerteágazóak, ezzel alapjáraton nem lenne probléma.

Amennyiben viszont mindig így áll a helyzet, és azon kapod magad, hogy a legfontosabb munkahelyi projektek kivitelezése közben is cuki cicás képek után klikkelgetsz a neten, kár letagadnod: valami nem stimmel.

Ha képtelen vagy a figyelmed száz százalékát legalább rövid ideig a melóra összpontosítani, valószínűleg az egész nem is ér neked annyit.

Pletykás lettél

3/5 Pletykás lettél

Korábban váltig állítottad magadról, hogy nem vagy az a pletykás típus. Az utóbbi időben viszont élsz-halsz a szaftos információmorzsákért.

A marketinges lány esküvőjének lefújása után például két hétig izgatottan érkeztél minden áldott reggel, hátha újabb részletek derülnek ki a kényes ügyben.

A jó hír, hogy ettől nem lettél rosszabb ember. A rossz hír pedig az, hogy ha nem maga a munka jelenti a fő motivációt, akkor sürgősen helyre kell tenned magadban néhány dolgot.

Elsőként azt, hogy pontosan mikor és miért untál rá az állásodra, továbbá mit tehetsz a saját mindennapjaid érdekesebbé varázsolásáért.

Ha ugyanis benne ragadsz a szituban, előbb-utóbb kényes helyzetbe sodor majd valamelyik szóbeszéd.

Hányingered támad mások lelkesedésétől

4/5 Hányingered támad mások lelkesedésétől

Méla undorral figyeled az új gyakornoklány ténykedését? Cinikusan legyintesz, amikor valaki arról beszél, hogy szívből imádja a munkahelyét?

Ha felvettél egy általánosan negatív nézőpontot, amit mindenki másra is feltétel nélkül érvényesnek tartasz, ingoványos talajra tévedtél!

Vizsgáld meg, mindig is megvolt-e benned a hajlam erre a pesszimista szemléletre, vagy időközben alakult ki, s mi állhat az egésznek a hátterében.

A motiváció és a lelkesedés ugyanis olyan pozitívum, aminek kizárólag a túlzásba vitelétől vonhatod fel a szemöldököd – ám akkor sem érdemes ellenérzést táplálnod az illető iránt, elvégre nem a te dolgod, ki milyen belső meggyőződéssel melózik.

Csak a sajátodra figyelj oda, mert másoké általában akkor zavarhat, ha neked semennyi nincs

Betegséget hazudsz

5/5 Betegséget hazudsz

Legyen szó menstruációs görcsről, megfázásról, allergiáról vagy gyomorrontásról, a betegségről szóló füllentés koránt sem olyan ártalmatlan, mint amilyennek tűnik.

A hazugság ugyanis folyamatosan és hosszú távon sokkal jobban gyengít egy fárasztó munkanapnál.

A lelkiismereted még akkor is fellázadhat, ha a felszínen egyébként csoda jól érzed magad az „ajándékba kapott” szabadnapokkal.

Amennyiben az elmúlt hónapokban többször is kijátszottad ezt a kártyát, voltaképpen szívesebben öltöd magadra a beteg ember szerepét – még ha csak egy köhögős telefonhívás erejéig is –, mint a dolgozóét. Ez pont annyira durva, mint amennyire annak hangzik.

Ráadásul a szervezeteddel is képes lehetsz elhitetni, hogy beteges alkat vagy, így tényleg a kanapén fekve végzed a lebzselést.

Te magadra ismertél valamelyik pontban? Mesélj!