4 mondat, amit a főnököd nem akar hallani

Nagy Niki
Írta: ,
4 mondat, amit a főnököd nem akar hallani

Hiába gondolod azt, hogy jó munkaerő vagy, ha a főnök ezt nem veszi észre. Sokszor teljesen ártalmatlannak tűnő dolgok szúrnak neki szemet – gyakran egy-egy rosszul megválasztott szófordulat is végzetes lehet. Összegyűjtöttük, mi az, amit semmilyen körülmények között ne mondj a nagy embernek – még akkor sem, ha úgy gondolod.

„De ez nem az én dolgom.” Kép forrása: stylemepretty.com

Nagyon igazságtalannak hangzik, pedig működik: csináld meg akkor is, ha nem a te dolgod. Ha nem tartozik a munkakörödbe, hogy megcsináld a beosztást minden hónap elején, a főnök mégis megkér , ne kezdd azzal, hogy hárítasz, amint tudsz.

Persze ha rendszeresen veled végezteti a piszkos munkát, kedvesen megjegyezheted neki, hogy bár értékeled az új kihívásokat, elveszik az időt az érdemi munkádtól, de ha csak pár szívességről van szó, ne panaszkodj, csak csináld meg.

Sokat nősz majd a szemében, és úgy maradsz meg, mint aki rugalmas és akire lehet számítani, és nem csak akkor dolgozik, ha nagyon muszáj.

„Nem az én hibám volt!” Kép forrása: careergirldaily.com

A csapatban dolgozóknak ez a legnagyobb vesszőparipájuk: a „kinek a hibájából dőlt be az egész” játékot csak egymás között lehet játszani, a főnök előtt nem.

Ha egy csapat vagytok, egy csapatként is kell dolgoznotok mindig, akkor is, ha valaki miatt nagyot hibáztok – a csapaton belül persze le lehet, sőt le is kell rendezni az ilyeneket, de a főnök előtt szigorúan tilos.

Ilyenkor egy vezető a legkevésbé sem kíváncsi az egymásra mutogatásra és a panaszkodásra.

Ha jól csinálod a munkádat, az úgyis kiderül csapaton kívül is, és mindenki tudni fogja, hogy Géza volt az, aki elírta azt a nullát az Excelben, és nem te – akkor is, ha te nem mondasz semmit a főnöködnek.