Tényleg csak akkor veszik komolyan a nőket, ha felveszik a kemény álarcot?

Berényi Nóri
Írta: ,

Sok ismert női vezető vallott már arról, hogy kénytelenek felvenni egy kemény álarcot annak érdekében, hogy komolyan vegyék őket a munkahelyükön és hallgassanak rájuk az embereik. Ha nem így tettek volna, akkor valószínű, hogy soha nem szerezhették volna meg a vezető pozíciót. De tényleg ez kell ahhoz, hogy komolyan vegyenek minket?

A férfias nők Kép forrása: howtospendit.ft.com

Sok nőt bántanak amiatt, hogy szinte már-már férfiként intézkednek, tárgyalnak, de vajon ez tényleg a nők hibája? Nem lehet, hogy a társadalom kényszerítette rájuk ezt a szerepet?

És nincs mit tenni, fel kell venni az álarcot és ugyanúgy harcba kell szállni az érdekekért, ahogyan ezt egy férfi is tenné.

Sajnos még mindig akadnak jópáran, akik lenézik a női főnököket, pedig tulajdonképpen a nők is tökéletesen alkalmasak vezetői pozícióra, sőt…

Másképp nem megy… Kép forrása: annawithlove.com

Ha sok férfival dolgozol együtt, akkor két szituáció alakulhat ki a munkahelyeden.

Vagy te leszel az irányító figura a csapatban, aki pontos, precíz és delegálja a feladatokat, vagy sajnos elnyomás áldozata leszel, akinek egyáltalán nincs szava a közösségben.

Fontos, hogy már az elején alakíts ki magadról egy határozott képet, amibe nem lehet belekötni és, akit nem tudnak majd figyelmen kívül hagyni.

Ha ehhez az kell, hogy néha felemeld a hangodat, akkor tedd meg!