Tényleg csak akkor veszik komolyan a nőket, ha felveszik a kemény álarcot?

Írta: ,

Sok ismert női vezető vallott már arról, hogy kénytelenek felvenni egy kemény álarcot annak érdekében, hogy komolyan vegyék őket a munkahelyükön és hallgassanak rájuk az embereik. Ha nem így tettek volna, akkor valószínű, hogy soha nem szerezhették volna meg a vezető pozíciót. De tényleg ez kell ahhoz, hogy komolyan vegyenek minket?

A férfias nők Kép forrása: howtospendit.ft.com

1/6 A férfias nők

Sok nőt bántanak amiatt, hogy szinte már-már férfiként intézkednek, tárgyalnak, de vajon ez tényleg a nők hibája? Nem lehet, hogy a társadalom kényszerítette rájuk ezt a szerepet?

És nincs mit tenni, fel kell venni az álarcot és ugyanúgy harcba kell szállni az érdekekért, ahogyan ezt egy férfi is tenné.

Sajnos még mindig akadnak jópáran, akik lenézik a női főnököket, pedig tulajdonképpen a nők is tökéletesen alkalmasak vezetői pozícióra, sőt…

Másképp nem megy… Kép forrása: annawithlove.com

2/6 Másképp nem megy…

Ha sok férfival dolgozol együtt, akkor két szituáció alakulhat ki a munkahelyeden.

Vagy te leszel az irányító figura a csapatban, aki pontos, precíz és delegálja a feladatokat, vagy sajnos elnyomás áldozata leszel, akinek egyáltalán nincs szava a közösségben.

Fontos, hogy már az elején alakíts ki magadról egy határozott képet, amibe nem lehet belekötni és, akit nem tudnak majd figyelmen kívül hagyni.

Ha ehhez az kell, hogy néha felemeld a hangodat, akkor tedd meg!

A dekoratív külső gátló tényező… Kép forrása: anapettusdiaries.com

3/6 A dekoratív külső gátló tényező…

…is lehet.

Nők vagyunk, akik szeretnek öltözködni, szép ruhákba bújni és ez olykor-olykor egész rossz hatással lehet a férfiakra. Vagyis nehezen vesznek majd komolyan, ha a dekoltázsoddal lesznek elfoglalva.

Nem, nem kell apácaként öltözködnöd, de ne is vidd túlzásba a szexi kinézetet, azt inkább otthonra tartogasd!

Ne a külsőddel hívd fel magadra a figyelmedet a munkahelyeden, hanem a teljesítményeddel és akkor biztos lehetsz a megbecsülésben.

A törékeny nőt hagyd otthon! Kép forrása: citizencouture.com

4/6 A törékeny nőt hagyd otthon!

Mindannyian szeretünk törékeny nők lenni a pasink karjaiban, de nem a munkahelyen.

Oda ne vidd be magaddal ezt az oldaladat, mert aztán ezt a képet lehetetlenség lesz megváltoztatni.

A munkahelyeden egy igazi erős nő legyél, aki nem fél harcba szállni a kollégáival és megvédeni azt, ami számára fontos.

Soha, senki ne lássa rajtad, ha éppen lelkileg nem vagy a toppon, mert ezt sokan kihasználják.

A magánéletben ne legyél kemény! Kép forrása: eltornilloquetefalta.net

5/6 A magánéletben ne legyél kemény!

Aztán van, amikor olyan jól sikerül a munkahelyi álca, hogy már a magánéletben sem lehet levetni és az is előfordulhat, hogy ez a kemény jellem megmérgezi a párkapcsolatodat.

A párod nem a munkahelyi énedbe szeretett bele, szóval előtte ne keménykedj, inkább légy az, az a csaj, akiért odáig van.

Nehéz kizárni a munkát a magánéletből, de muszáj megtenned. Nem kell mindenhol keménynek lenned, mert egy idő után már ez lesz természetes és elfelejted, hogy ki is vagy valójában.

Nők a nők ellen Kép forrása: popcosmo.com

6/6 Nők a nők ellen

Nagy a harc a nők körében, hiszen mindenki szeretne kitűnni és érvényesülni, szóval nőtársaiddal szemben sem lágyulhatsz el, már, ami a munkahelyedet illeti.

Valaki mindig dominálni akar és, ha nem figyelsz, akkor könnyen te lehetsz az elnyomott fél.

A nők pedig rengeteg praktikát képesek tálalni annak érdekében, hogy egy helyzetet a saját javukra fordítsanak.

Légy korrekt, egyenes és mindeközben a határozottnál is határozottabb még akkor is, ha nem vagy teljesen biztos magadban.