Így spórolj a piperéken: 6 módszer, hogy az utolsó cseppeket is kinyerd minden tubusból

Zabolai Margit
Írta: ,

Az ápoltsághoz és a jó megjelenéshez elengedhetetlen néhány alapvető tisztálkodási szer beszerzése, de ha egy picit kényeztetni is szeretnénk magunkat, akkor néhány pipereholmira is beruházunk: szempillaspirál, arckrém, hajbalzsam. Ezek egyike sem számít igazi luxusnak, mégis a pénztárcánkba kell nyúlni értük. Érthető tehát, ha az ember szeretné kihasználni, amit a pénzéért kap, és nem kidobni a 300 milliliteres flakont úgy, hogy még van benne 50 milli, csak lehetetlen kiimádkozni. Mostani tippjeinkkel az utolsó cseppeket is kisajtolhatod!

Megfordul vele a világ

Talán egyszerűnek és egyértelműnek tűnik, sokan mégsem teszik: amikor a flakon kezd kiürülni, fordítsd fejjel lefelé, és tárold így!

Ne csak akkor rázogasd, mikor használni szeretnéd, ha eleve így tárolod, a lerakódott krém szép lassan a kijárat felé csorog majd.

Azokat a tubusokat, amelyek maguktól így nem tudnának megállni, tedd poharakba vagy magasabb edényekbe, hogy támasztékot kapjanak.

Ha ez a módszer már nem segít, jöhet a következő lépés!

Forró fürdő

Egy forró fürdő nem csak téged lazít el, a kencéidnek is segít, hogy megváljanak otthonuktól, és a kijárat felé vegyék az irányt.

Elég csak néhány percre meleg vízbe állítani az arckrémet vagy a szempillaspirált, hogy a tubus belső felére feltapadt anyag engedjen kicsit, és könnyebben előcsalogatható legyen a tégelyből.