Így turbózd fel a LinkedIn profilodat, hogy tiéd legyen az álommeló

Írta: ,

A különféle álláskereső portálok mellett az egyik leghasznosabb álláskereső felület a LinkedIn, amely lehetővé teszi, hogy hirdetők és álláskeresők egymásra találjanak. A LinkedIn nem csak egy álláskereső portál, sokkal inkább egy reklámfelület, ahol eladod magad, ezért nagyon fontos, hogy maximálisan kihasználd az oldal adottságait. Íme, néhány tipp, ami segít, hogy megtaláld álmaid állását!

Legyen 100%-os az önéletrajzod! Kép forrása: theglitterguide.com

Ha a profilod nincs teljesen készen, akkor fordíts rá időt, hogy lépésről lépésre végighaladj rajta és kitölts minden részt.

Bár vannak dolgok, amik elsőre fölöslegesnek tűnhetnek, mégis ezek hozzák meg a legnagyobb eredményt. Például fontos, hogy legyen profilképed, olyan, ami valóban igényes és tükrözze azt a személyt, aki te valójában vagy. Tudtad, hogy az olyan LinkedIn profilokra, amelyhez csatoltak profilképet, hétszer nagyobb valószínűséggel találnak rá, mint azokra, amelyekhez nem csatoltak semmit? A profilkép mellett mindenképpen add meg azokat a pozíciókat, amelyekben tapasztalatot szereztél és azt is írd le, hogy mik voltak ezek. A munkahelyek mellett fontos, hogy megadd, hol végeztél. Ezeken kívül add meg, hogy milyen egyéb kompetenciáid vannak – nyelvtudás, számítástechnikai ismeretek és a többi. És pár szóban nem árt, ha bemutatkozol, hogy jobban megismerjenek a munkáltatók. Ügyelj rá, hogy a bemutatkozásod ne legyen sablonos!

Mindig frissítsd az állapotod Kép forrása: contemporist.com

A LinkedIn lehetőséget ad neked, hogy – akár a Facebook esetében – megoszd a jelenlegi állapotodat az ismerőseiddel. Így, ha új pozícióba kerültél a munkahelyeden, vagy éppen egy új projekten dolgozol, esetleg munkahelyváltáson töröd a fejed, azt érdemes megosztanod másokkal.

Az ismerőseid állapotát te is kommentelheted, így ha valaki éppen új kollégát keres egy adott pozícióra, egy kattintással jelezheted felé, hogy téged érdekelne az ajánlata.  

De ne csak a saját lehetőségeidre koncentrálj, gratulálj másoknak, ha sikereket érnek el és segíts nekik, ha szükséges, hiszen sosem tudhatod, neked mikor lesz szükséged rájuk.