Így károsítja a festés a hajadat – de megóvhatod a szálakat!

Így károsítja a festés a hajadat – de megóvhatod a szálakat!

Címlap / Stílus / Haj / Így károsítja a festés a hajadat – de megóvhatod a szálakat!

Ma a felnőtt korú nők több mint fele alkalmaz valamilyen hajszínező anyagot. Akár szőkítést végeznek, akár hajszínezést alkalmaznak, valamilyen mértékben befolyásolják a hajszálak szerkezetét.

A szőkítő hidrogén-peroxid roncsolja a haj struktúráját, és a haj természetes színét adó festéket. A modern hajfestékek szerves kötéssel is kapcsolódnak a hajszálat alkotó fehérjéhez. Tehát megbontják a haj természetes szerkezetét. A kémiai kötés mellett a frizura kialakításakor fizikai igénybevétel is éri a hajat.

Mosáskor, szárításkor (hajszárító alkalmazásakor), fésüléskor, dauer alkalmazásakor károsodik a hajszálak felszíne. A károsodás mértéke természetesen függ a mindenkori beavatkozás előtti állapottól is.

Az utóbbi időben gyártott készítmények már a festés utáni állapot befolyásolására is tartalmaznak hatásos anyagokat, melyeket vagy már a festékhez adagolnak, vagy az öblítő szerekkel juttatnak a hajra. Természetesen ezek sokat javítanak a haj állapotán. De a több évtizeden keresztül folyamatosan alkalmazott fodrászati szerek károsító hatását mérsékelni lehet preventíven alkalmazott hajregeneráló, hajnövesztő készítményekkel.

A FORCAPIL kapszula, oldat és sampon alkalmazásával csökkenthetőek a hajápolás, festés, frizura készítés káros következményei.

A FORCAPIL egyes hatóanyagai, mint természetes építőkövek, beépülnek a haj alkotóelemeibe, mások a fejbőr keringésének javításával kedvező feltételt teremtenek a haj növekedéséhez, míg más anyagok a biokémiai folyamatok stimulálásával javítják a hajhagymák működését. Az eredmény a dúsabb, rugalmasabb, ellenállóbb haj.

Érdemes figyelmet fordítani hajunk egészséges állapotának megőrzésére abban az életkorban, amikor a hajkárosodásnak még nincsenek látható jelei és még mielőtt visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást