Karácsonyi köröminspirációk

Karácsonyi köröminspirációk

Címlap / Otthon / Karácsonyi köröminspirációk

Karácsony tájékán sokan vágyunk egy kis extra csillogásra, amit könnyen meg is kaphatunk a manikűrösünktől. Legyen szó extrém kivitelezésről, vagy éppen visszafogott, klasszikus megoldásról, a karácsonyi körömfestésre érdemes fokozott figyelmet fordítani.

Csodás hópelyhek

Nem csupán az ünnepeket, a telet is kiválóan szimbolizálják a hópelyhek, amik az egyik legkedveltebb karácsonyi motívumnak számítanak.

Az otthon dekorálása során is gyakran nyúlunk a könnyű hópelyhek inspirálta díszek után, így a körmökről sem hiányozhatnak ezek a klasszikus elemek. 

A letisztult francia mellett egyszerűen tökéletesen elegánsnak bizonyulnak a hófehér pelyhek, de akik feltűnőbb végeredményre vágynak, nyugodtan használhatnak akár erőteljes színeket.

A fehérhez remekül passzol a kék minden egyes árnyalata, és persze az ünnepélyes piros is.

A teljes körmöt borítva, vagy színes franciában ugyancsak látványos lehet a manikűrözés, de akár kisebb-nagyobb kövekkel, csillámporral is feldobhatjátok a dizájnt.

Pelyhek után csillagok

A csillagok bár manapság már igen széleskörű jelentéssel bírnak, egyúttal a karácsonyhoz is szorosan köthetőek.

Nagyon könnyű segítségükkel változatos körmöket készíteni, hiszen rengeteget lehet variálni a mérettel, a színekkel, a sűrűséggel, és a formákkal egyaránt. 

A csillagok segítségével készíthetsz egészen egyszerű, letisztult körmöket, például a korábban említett francia manikűr, valamint az arany és az ezüst felhasználásával, de az extrémebb, ám nem kevésbé ünnepi megoldásokat szintén bevetheted.

Utóbbira kiváló példa a kék több árnyalatának a felhasználása, de a matt, sötét színeken ugyancsak különleges végeredményt jelentenek a feltűnő csillagok. 

Ha nincs kézügyességed, nyugodtan használj sablonokat, matricákat, ezek segítségével is csodás remekműre tehetsz szert.

Hódít a norvég minta

Azok számára, akik szeretnek sokat bíbelődni körmeikkel, jó eséllyel az egyik legkedveltebb díszítési lehetőséget a norvég minta fogja jelenteni.

Ez a motívum a divatban már jó ideje jelen van, és most a körmök világát is teljes egészében meghódította.

A mindenki által ismert, mintát nem túl nehéz apró ikszekből összerakni, de a profizmusra törekvők szíveket, szarvasokat, különleges formájú csillagokat is varázsolhatnak körmeikre. 

A színeket illetően gyakorlatilag minden megengedett, törekedhetsz a megszokott karácsonyi tónusokra, de annyira ünnepi ez a minta, hogy egy árnyalattal sem foghatsz mellé.

Próbálkozz nyugodtan a piros-fehérrel, fekete-fehérrel, de különleges lehet a szürke-fehér, pink-fehér összeállítás is.

Karácsonyi jelképek

Azok, akik művészi szintre emelték a karácsonyi manikűrözést, jó eséllyel próbálkoztak már a különféle karácsonyi motívumokkal.

Az interneten találunk olyan inspirációkat, amik még a legügyetlenebbek számára is lehetőséget kínálnak a csodás jelképek megfestésére, de a kreatívabbak gyakorlatilag bármit megalkothatnak.

Tipikus karácsonyi jelképnek bizonyul a fenyőfa, az égősor, a magyalág, a candy cane cukorka (amire utalhatunk egyszerű piros-fehér csíkozással), de a csengő és az ajándékcsomag sem hiányozhat a felsorolásból.

A fiatalabbaknak jól állnak a bohókásabb minták, a hóemberek, a mikulássapkák és persze a nagy, vörös orrú rénszarvasok.

Bár lehet kísérletezgetni rövid körmökkel is, ezek a különleges elemek csak a hosszabb körmökön mutatnak igazán jól.

Ünnepélyes színek

A karácsonyhoz a kéken felül talán két színt tudunk igazán kötni, mégpedig a lilát és a pirosat.

Utóbbi tökéletesen mutat a rövid körmökön, így azok számára is remek lehetőséget kínál, akik nem szeretnének manikűröshöz menni, gyorsan és egyszerűen letudnák az ünnepi készülődés ezen részét.

A lila is megfelelőnek bizonyul a kevésbé hosszú körmök esetében, de igazán csodásnak hathat akkor is, ha alapvetően nagy felületen használjuk. 

Az egyszerű színeket számtalan módon fel lehet dobni, karácsony alkalmával a minták rajzolásán túl érdemes a ragyogó porok után nyúlni.

A különböző méretű csillámokat használhatjuk ritkábban, sűrűbben, feldobhatjuk kisebb-nagyobb kövekkel, így tökéletes ünnepi látványra tehetünk szert.

Örök sláger az arany és az ezüst

A klasszikus színek mellett örök slágernek bizonyul a két legcsillogóbb árnyalat is, az arany és az ezüst.

Ezekre a tónusokra nem csupán kiegészítő csillámként tekinthetünk, bátran felhasználhatjuk őket a körmök dekorálása során.

Nem lehet melléfogni azzal sem, ha teljes egészében borítjuk az említett színekkel a körmeinket, már ezzel is ünnepélyes hatást idézhetünk elő. 

Választhatjuk az egészen csillogó, csillámokra építő lakkokat, kivitelezési lehetőségeket, de a manapság népszerű, metálfényű ragyogásra is alapozhatunk.

Az arany és az ezüst önmagában is tökéletes választásnak bizonyul, de a korábban említett színekhez szintén nagyszerűen társíthatóak, az ünnepi szezon kihagyhatatlan részét képezik.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást