Kihívás: hogyan dobd ki a karácsonyfát, hogy alig hulljanak a tűlevelei?

Kihívás: hogyan dobd ki a karácsonyfát, hogy alig hulljanak a tűlevelei?

Címlap / Otthon / Háztartás / Kihívás: hogyan dobd ki a karácsonyfát, hogy alig hulljanak a tűlevelei?

Az ablakon át történő kidobás

Valójában ez a legkitűnőbb és leghatékonyabb módszere a fa kidobásának, hiszen így nem fog rámenni az egész napotok arra, hogy a lakásban és a lépcsőházban/előszobában a cipekedés során lehullott tűleveleket takarítgassátok. Mi is kell ehhez? Először is egy ablak, ami az utcára néz. Így legalább csak a lakásban lévő tűlevelek maradnak rátok.

Újabb kihívás: hogy fér ki az ablakon? Ha ugyanis túl nagy a fa, akkor problémás lehet áttuszkolni a nyíláson. Ekkor jön a képbe az olló, a kés, a felkészültebbeknek pedig egy kisebb fűrész. Célszerű levagdosni a nagyobb ágakat, gallyakat, melyek akadályozzák a fa kipréselését a kisebb méretű ablakon.

A cél, hogy semmiképp ne essen a fa senki fejére, éppen ezért jó, ha valaki biztosítja a helyszínt.

Ha minden klappol, akkor nem marad más, mint kihajítani a fát az ablakon, majd leszaladni, és a közeli gyűjtőhelyre elvinni. Vigyetek magatokkal kesztyűt, nehogy megszúrjon titeket a sok tűlevél!

RamiF/istockphoto.com

Ha nincs utcára néző ablakotok

Ebben az esetben a cél a tűlevelek takarításának minimalizálása. Ennek érdekében fogjatok egy seprűt, és kicsit ütögessétek meg a fát, hogy a tűlevelei lehulljanak. Jobb, ha ezt még a szobában ejtitek meg, hiszen sokkal könnyebb egy helyen felsöpörni. Ami az ütögetésre nem esik le, nagy valószínűséggel a cipekedés során sem fog.

Emellett itt is bevethető a fűrészelgetés: könnyebb a levágott ágakat, gallyakat beletenni egy nagy zsákba és úgy kidobni, mint végigmenni seprűvel az egész lakáson, házon, lépcsőházon. Jó esetben így csak egy lecsupaszított fával kell végighaladni az előbb említett helyeken.

Reméljük, tippjeinkkel megmentettük néhány idegszálatokat! 🙂

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

1 hozzászólás

  • Zsolt
    2022.01.03., 18:55

    Már évek óta levágom egy metszőollóval az ágait, bele a szemeteszsákba. A törzs meg a másik kézben elfér.
    Kis helyet foglal az utcán és nincs szemetelés 🙂

    Válasz

Írj egy hozzászólást